Ειδησεογραφικό site

Προφυλακίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης-Κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής

50

Την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισαν κατά πληροφορίες οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος στους οποίους απολογήθηκε νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και αρνήθηκε την κατηγορία την οποία χαρακτήρισε αστεία.

Η παραμονή του στο γραφείο των ανακριτριών διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και ο κατηγορούμενος βουλευτής παρέδωσε σύντομο απολογητικό υπόμνημα, ενώ φέρεται να απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν μόνο στην συμπληρωματική κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρίσκονται συγκεντρωμένοι οπαδοί της ΧΑ οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον των δικαστικών λειτουργών. Εξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν από τις 10 το πρωί και, σε αντίθεση με τις άλλες φορές, έκανε αμέσως δηλώσεις στους δημοσιογράφους γιατί, όπως είπε, δεν ξέρει «τι θα γίνει μετά», προεξοφλώντας μια πιθανή κράτησή του.

Υποστήριξε επίσης πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Ο βουλευτής φέρεται να προσήλθε με συνήγορο τον Ν. Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ μέχρι τώρα την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη είχε ο δικηγόρος Π. Σαράκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.