Ειδησεογραφικό site

Ενός λεπτού σιγή στη Γαλλία για τη μνήμη των θυμάτων

47

 

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των αποτρόπαιων επιθέσεων στο Παρίσι τηρήθηκε στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) σε όλη τη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες, που θέλησαν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον γαλλικό λαό.

Στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη γεμάτη με λουλούδια πλατεία Δημοκρατίας, και κοντά στα σημεία των επιθέσεων, κυρίως στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, όπου τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, τήρησε αυτό το λεπτό σιγής στο προαύλιο του Πανεπιστημίου της Σορβόνης υπογραμμίζοντας έτσι τον μεγάλο αριθμό των νέων που περιλαμβάνονται στους 129 νεκρούς των επιθέσεων.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε την ίδια ώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικογενειών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που μετέχουν στις εργασίες τήρησαν μαζί ενός λεπτού σιγή.

Και η Κομισιόν όμως έδειξε την αλληλεγγύη της, με όλο το κτίριο να σιωπά σήμερα το μεσημέρι.

Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα και στην Ελλάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, κατά την οποία επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Σήμερα, πάνω από δύο εικοσιτετράωρα μετά την τραγωδία, η χώρα προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα της, αντιμετωπίζοντας τις πληγές της με στωικότητα και κουράγιο.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται σε διεθνές επίπεδο για την αναγνώριση των τζιχαντιστών καμικάζι αυτοκτονίας που προκάλεσαν τον χαμό 129 ανθρώπων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται οι διασυνδέσεις τους στο Βέλγιο και τη Συρία.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισίου έχουν ταυτοποιηθεί πέντε νεκροί δράστες.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα απευθυνθεί στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) στους βουλευτές και τους γερουσιαστές στο Συμβούλιο στις Βερσαλλίες για «τη συσπείρωση του Έθνους σε αυτή τη δοκιμασία».

Εν τω μεταξύ, μετά την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η Γαλλία βομβάρδισε το βράδυ της Κυριακής το προπύργιο των τζιχαντιστών στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΚ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.