Ειδησεογραφικό site

Εντυπωσιασμένος από το Άγιο Όρος ο Αλέξης Τσίπρας-H σιωπηλή στιγμή του στο Ναό του Πρωτάτου

237

Με πολλά αξιοσημείωτα στιγμιότυπα, που αποδεικνύουν ίσως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να πείσει πως νιώθει ειλικρινά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία και δεν πρόκειται απλά για ψηφοθηρική στρατηγική, συνεχίζεται η επίσκεψή του, μετά συνοδείας, στο Άγιο Όρος.

Δεν είναι μόνο η «εξομολόγησή» του – που δύσκολα πάντως βρίσκει κατανόηση στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ – ότι «αδικούσε τον εαυτό του που δεν πήγαινε στο Άγιο Όρος τόσο καιρό». Ούτε φυσικά η δέσμευσή του προς τους μοναχούς ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους για θέματα φορολογίας. Ούτε καν ο θαυμασμός του γενικότερα για τον τρόπο οργάνωσης της ζωής στην Αθωνική πολιτεία. Είναι κυρίως το στιγμιότυπο με την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», που ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη να προσέξει περισσότερο.

Ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψή του στον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η συγκεκριμένη εικόνα, με τον πρωτεπιστάτη πατέρα Συμεών Διονυσιάτη να τον ενημερώνει για την ιστορία του ναού. Μόλις τελείωσε η ενημέρωση ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο Ιερό, έχοντας επηρεαστεί ίσως από το κατανυκτικό και νιώθοντας την ανάγκη για… εσωτερική αναζήτηση.

Νωρίτερα είχε αναγνωρίσει ότι ανάμεσα στην αριστερά και στην αγιορείτικη ζωή υπάρχουν κοινές αντιλήψεις και μάλιστα το τρόπος ζωής των μοναχών έχει στοιχεία από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρώτη του διανυκτέρευση στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ σήμερα Παρασκευή θα διανυκτερεύσει στην Μονή Ξενοφώντος και τελευταίος σταθμός το Σάββατο θα είναι η μονή Σταυρονικήτα.

tsipras1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tsipras4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tsipra3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tsipras6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tsipras7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες amen.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.