Ειδησεογραφικό site

Ενεχυροδανειστής αγόραζε κλεμμένα χρυσαφικά

121

Συνελήφθησαν οι δράστες τουλάχιστον δυο κλοπών που έγιναν στις αρχές Οκτωβρίου σε σπίτια στην Ηγουμενίτσα και το Κανάλι Πρέβεζας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ήθελαν όμως και να βρουν πού κατέληγαν τα χρυσαφικά τα οποία είχαν κλέψει. Παρακολούθησαν τον έναν και τους οδήγησε σε ένα ενεχυροδανειστήριο στην Ηγουμενίτσα.

Ο 35χρονος δράστης συνελήφθη μαζί με τον 28χρονο ιδιοκτήτη, τη στιγμή που του παρέδιδε κλοπιμαία τα οποία εκείνος δεν καταχώρησε στο βιβλίο αγοραπωλησιών ειδών αργυροχρυσοχοΐας. Στο ενεχυροδανειστήριο και στα σπίτια των δύο ανδρών, κατασχέθηκαν λίρες, χρυσά σκουλαρίκια, σταυροί, δαχτυλίδια και άλλα κοσμήματα και τιμαλφή την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, 6.535 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση των χρυσαφικών, ένα πιστόλι των 6 mm, χαρτονομίσματα σε δραχμές και πλήθος σημειώσεις σχετικές με τις συναλλαγές του 28χρονου που εξετάζονται εξονυχιστικά.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας που τους άσκησε δίωξη για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράνομη οπλοκατοχή. Ανάλογες κατηγορίες βαρύνουν και τον 27χρονο συνεργό του 35χρονου διαρρήκτη που δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.