Ειδησεογραφικό site

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς – «Θα με βοηθήσουν οι φίλοι μου» είπε ο σχεδιαστής

35

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την έβδομη σύλληψη του μέσα σε τρία χρόνια ο σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς, που συνελήφθη το πρωί για χρέη προς το Δημόσιο.

Η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης 5 ετών που του επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα (40 με τις προσαυξήσεις) ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος στο δικαστήριο βρίσκεται σε πλήρη οικονομική αδυναμία και δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ. Γιαυτό ζήτησε να ρυθμιστεί σε δόσεις, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Τα χρήματα θα καταβληθούν εντός 3 ετών σε 36 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 15 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση δε που δεν ανταποκριθεί σε μια δόση θα εκτίσει την ποινή: «Λόγω της κρίσης βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο. Ζητήσαμε βοήθεια από τις τράπεζες δεν  την έδωσαν και τον τελευταίο καιρό διασύρομαι καθημερινά. Ποιος με αυτό το διασυρμό θα σκεφτεί σοβαρά για μένα; Εγώ δουλεύω σε ένα κανάλι, προσπαθώ να ζήσω, τι άλλο να κάνω; Δώστε μου τη δυνατότητα να βρω την ηρεμία μου, να φέρω χρήματα στη χώρα μου. Όταν πλήρωνα μισθό 6.000 ευρώ στη νύφη του πρωθυπουργού κανείς δεν είπε ο Λάκης είναι καλός. Μου έχουν κατάσχει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον Αντεννα για τη συνεργασία μου. Είναι σα να μου λένε πήγαινε στη φυλακή», είπε ο κ. Γαβαλάς.

Στις ερωτήσεις της έδρας για το αν θα πληρώνει τη δόση κάθε μήνα, απάντησε «θα με βοηθήσουν οι φίλοι μου».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα τρία ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ βάσει εκτιμήσεων ξένων οίκων, τα οποία έχει παραχωρήσει απ΄την πρώτη στιγμή στο δημόσιο με ανέκκλητο πληρεξούσιο, η αξία των οποίων υπερκαλύπτει την απαίτηση των 17 εκατομμυρίων του δημοσίου, Μάλιστα ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός είχε ζητήσει να μεταφερθεί εκεί η περιφέρεια αφού κάθε χρόνο πληρώνει 10 εκατομμύρια σε ενοίκια.

Όμως νομικά αυτό δεν είχε καταστεί εφικτό έως τώρα, αλλά ήδη σχετικός νόμος έχει προωθηθεί στη Βουλή απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.