Ειδησεογραφικό site

Εκ των υστέρων σε απολογία καλεί η Επιτροπή Δεοντολογίας του Ποταμιού τον Κωνσταντίνο Πατέστο

116

Μετά το σάλο στο διαδίκτυο και τα social media, η Επιτροπή Δεοντολογίας καλεί τώρα σε απολογία τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το κόμμα που είχε την κόντρα με το Σταύρο Θεοδωράκη.

Συνεχίζει να καταγγέλλει παρατυπίες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, μετά την κλήση του σε απολογία από την Επιτροπή Δεοντολογίας του νεότευκτου κόμματος, κλήση που ήρθε μετά το σάλο που ξέσπασε στα social media και το διαδίκτυο για τα SMS που αντάλλαξε με τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως είχε γράψει το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ την Τετάρτη, ο Κωνσταντίνος Πατέστος είχε καταγγείλει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη “διαγραφή” του από τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη μέσω SMS, τονίζοντας ότι ο τρόπος και το ύφος θυμίζουν “παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ“.

Σχεδόν δύο μέρες μετά, ήρθε η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Ποταμιού, η οποία καλεί σε απολογία τον υποψήφιο ευρωβουλευτή “για τη δημόσια συμπεριφορά του, και τις συστηματικές επιθέσεις μέσω του facebook σε στελέχη του “Ποταμιού” και τους καθημερινούς του ειρωνικούς σχολιασμούς προσώπων και γεγονότων“, ενώ τον κατηγορεί ότι η “εν γένει συμπεριφορά του αντιτίθεται στο ισχύον καταστατικό μας, το οποίο και ο ίδιος ψήφισε στο ιδρυτικό μας συνέδριο στο Λαύριο πριν από μόλις 39 μέρες”.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες στο διαδίκτυο και σε δημοφιλή groups του κόμματος από μέλη που επικρίνουν τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε και συγκεκριμένα γιατί δημοσιοποιήθηκε η κλήση σε απολογία του Κ.Πατέστου από την Επιτροπή Δεοντολογίας εκ των υστέρων.

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πατέστος σχολίασε μέσω του λοογαριασμού του στο facebook την ανακοίνωση της Επιτροπής με την εξής ανάρτηση:

“Κατακλείδα τής ανακοίνωσης τής Επιτροπής Δεοντολογίας -η οποία δεν μου έκανε την τιμή να μου τη στείλει απευθείας (και τον αριθμό τού κινητού μου έχουν, και το e-mail και τη σελίδα μου στο φμπ γνωρίζουν):

“Η Eπιτροπή Δεοντολογίας του κινήματός μας, καλεί το φίλο Κώστα Πατέστο σε απολογία για τη δημόσια συμπεριφορά του, και τις συστηματικές επιθέσεις μέσω του facebook σε στελέχη του “Ποταμιού” και τους καθημερινούς του ειρωνικούς σχολιασμούς προσώπων και γεγονότων. Η εν γένει συμπεριφορά του αντιτίθεται στο ισχύον καταστατικό μας, το οποίο και ο ίδιος ψήφισε στο ιδρυτικό μας συνέδριο στο Λαύριο πριν από μόλις 39 μέρες.”

Συστηματικές ή μη συστηματικές επιθέσεις μέσω του facebook σε στελέχη του “Ποταμιού” δεν υπάρχουν, εκτός αν όλο αυτό το συνονθύλευμα ή συρφετός ή πείτε το όπως θέλετε από νυν και πρώην βουλευτές (Τι να απέγινε εκείνο το ηρωικό: πολιτική δίχως πολιτικούς, άραγε;) αποτελεί “στελέχη τού Ποταμιού”.
Επίσης από πότε οι “καθημερινοί ειρωνικοί σχολιασμοί προσώπων και γεγονότων” απαγορεύονται και μάλιστα καταστατικώς;
Ακόμη, τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει “ανάρμοστη συμπεριφορά”, φοβάστε να την περιγράψετε μήπως και σας πάω στα δικαστήρια; Μη φοβάστε, δεν πρόκειται…
3 πουλάκια κάθονταν, σύντροφοι.
ΥΓ. Για τον κύριο Βαλλιάνο και την απευθείας επίθεσή του στον επικεφαλής (τότε Πρόεδρο), σε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές (πλην τού εαυτού του, φυσικά) και σε όλο το κίνημα, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, για το χιουμοριστικό (και, ως συνήθως, κλεμμένο) βιντεάκι και τις υστερικές, τάχα μου αντισεξιστικές, αγριοφωνάρες του, θα πείτε κάτι; Ή επειδή ο Μεγάλος τον αναβάθμισε στους 21, θα κάνετε την πάπια;
ΥΓ. Αν δεν αναφέρετε σε κάποια ανακοίνωσή σας έστω μια από τις επιθέσεις ή έστω ανάρμοστες κριτικές εκ μέρους μου προς άλλα στελέχη Τού Ποταμιού, μου δίνετε το δικαίωμα να σας χαρακτηρίζω ως φαιδρούς συκοφάντες.
THE END”

patestos2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με ανάρτηση που είχε κάνει κάποιες ώρες νωρίτερα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, αναφερόταν στα όργανα του κόμματος, και συγκεκριμένα την Πανελλήνια Επιτροπή, της οποίας είχε εκλεγεί μέλος και η οποία, βάσει καταστατικού όπως αναφέρει είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος.

 

patestos1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.