Ειδησεογραφικό site

Η καθηλωτική ομορφιά των καταιγίδων

36

 

Ο δημιουργός αυτού του βίντεο είναι ένας από αυτούς τους τρελούς Αμερικανούς που του αρέσουν να κυνηγούν τις καταιγίδες ενώ παράλληλα είναι παθιασμένος με το να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί την ομορφιά που κρύβεται μέσα τους. Και μάλιστα με έναν τρόπο έντονα καλλιτεχνικό, που φέρνει μια φρέσκια ματιά σ’ αυτά τα έντονα φαινόμενα.

Το όνομά του είναι Mike Olbinski, ο οποίος καθώς έμεινε άνεργος φέτος το καλοκαίρι, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να κυνηγήσει τις καταιγίδες. Σε μία πολιτεία της Αμερικής όπως η Αριζόνα, η οποία είναι φημισμένη για την ποικιλομορφία των καιρικών φαινομένων τους καλοκαιρινούς μήνες, και τα οποία πολλές φορές είναι ακραία σε ένταση και συχνά με δυσάρεστα αποτελέσματα για τους ανθρώπους της περιοχής.

Όπως λέει ο ίδιος έκανε πάνω από 20.000 χιλιόμετρα, ευρισκόμενος στον δρόμο και στα ίχνη της επόμενης καταιγίδας για 48 ημέρες. Το εξαιρετικής ομορφιάς βίντεο που τράβηξε με την τεχνική του time lapse αποτελείται από 105.000 φωτογραφίες.

Όπως και να έχει η προσπάθεια και τα έξοδα άξιζαν τον κόπο, καθώς το τελικό αποτέλεσμα (και μάλιστα σε ανάλυση 4Κ) τον δικαιώνει απόλυτα. Και δίνει σε όλους εμάς μία εικόνα για το μεγαλείο της φύσης και την αίσθηση ότι αυτός ο πλανήτης αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του επιφυλάσσουμε.

iframe src=»https://embed.reembed.com/www.protothema.gr/3TAnTl15Hbfg3xyTqK12VkMJ» allowfullscreen frameborder=»0″ width=»600″ height=»400″>

Τα σχόλια είναι κλειστά.