Ειδησεογραφικό site

Δ. Σταμάτης: Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

38

Όλα τα περιθώρια που προσφέρει το Σύνταγμα είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι μπορεί να «χρησιμοποιηθεί» ακόμη και η προβλεπόμενη τρίτη ψηφοφορία, ενώ απαντώντας σε δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι ο «βίος της κυβέρνησης φτάνει στο τέλος της», τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όρια, ενώ μόνο που μπορεί να την εμποδίσει είναι η αδυναμία να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Παράλληλα τόνισε ότι  η κυβέρνηση θα κινηθεί απολύτως θεσμικά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και το συνταγματικό έθιμο. Προσέθεσε ακόμη ότι όλα θα γίνουν «με σεβασμό στους θεσμούς και στα πρόσωπα, που σήμερα εκπροσωπούν τους θεσμούς. Δεν είναι σεβασμός να ζητάμε πρόωρη ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι προσβολή και στον θεσμό και στο πρόσωπο. Και η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό έπρεπε να το προσέξει ιδιαίτερα. Εμείς θα εξαντλήσουμε και θα κινηθούμε μέσα στους ρυθμούς, που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Και το θέμα της εκλογής θα κριθεί εδώ στο κοινοβούλιο. Εν ανάγκη και στην τρίτη ψηφοφορία. Μακάρι να σας πείσουμε να τελειώνουμε με την πρώτη».

Είχε προηγηθεί η εκτίμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι ο βίος της κυβέρνησης τελειώνει και έρχεται η κυβέρνηση της Αριστεράς με μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία με τη στήριξη των δημοκρατικών πολιτών και των κινημάτων, με τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς» και «όσο και αν η σημερινή κυβέρνηση ξηλώνει το πουλόβερ της δημοκρατίας και των μεταπολιτευτικών κατακτήσεων δεν θα συνεχίσει για πολύ. Το πλήρωμα του χρόνου για την κυβέρνηση πλησιάζει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.