Ειδησεογραφικό site

Διαπίστωση Λοβέρδου: Πάνω από τέσσερις οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί – Στη δημοσιότητα τα ονόματά τους

29

Τα ονόματα παιδόφιλων εκπαιδευτικών θα δώσει το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος προσερχόμενος στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα παιδόφιλων εκπαιδευτικών δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου, των δράσεων που κάνουμε στο πλάι των μαθημάτων για τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων, έχουμε συμπεριλάβει και την προσπάθεια αντιμετώπισης του εγκλήματος μέσω του διαδικτύου. Κυρίως στο πρόβλημα που αφορά την παιδοφιλία, τους παιδόφιλους εκείνους που βρίσκουν μέσα από το διαδίκτυο τρόπους να πλησιάζουν τα μικρά παιδιά. Αυτή τη δράση την προωθεί το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κικίλιας με βασικό συνεργάτη την Υπηρεσία δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τον Ταξίαρχο κ. Σφακιανάκη.

Ο κ. Σφακιανάκης ήρθε πριν από τρεις ημέρες στο Υπουργείο μας και ανέπτυξε λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση αυτή. Έδωσε τον αριθμό των παιδόφιλων, που είναι κοντά στους 1.000 και μας είπε ότι τους ξέρει όλους. Μας είπε ότι όλοι έχουν συλληφθεί και μας έδωσε την πληροφορία ότι κάποιοι από αυτούς, μάλιστα ο αριθμός που μας έδωσε χθες είναι μικρότερος από αυτόν που μας έδωσε σήμερα, είναι και μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα ακόμη. Έκανα αίτημα, όπως ενημέρωσα χθες τη Βουλή, να μου αποσταλούν τα ονόματα και επικοινώνησα με την αρμόδια Εισαγγελέα. Θα τα έχω σήμερα. Όλοι αυτοί όσοι και να είναι, ότι και να είναι θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Και όπως είπα χθες στη Βουλή, μπορούν να πάνε οπουδήποτε, στη δικαιοσύνη με τους δικηγόρους τους για να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους, μπορούν να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, αλλά μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.