Ειδησεογραφικό site

Διαδοχικές συναντήσεις την Παρασκευή για ΕΝΦΙΑ και κόκκινα δάνεια

54

Σειρά συναντήσεων θα έχουν από αύριο το πρωί ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τόσο με βουλευτές της ΝΔ, όσο και με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Το πρωί της Παρασκευής, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον κ. Χαρδούβελη, προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις τις Χαριλάου Τρικούπη για τις αναγκαίες βελτιώσεις και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και το θέμα των δόσεων για την καταβολή του.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την αρχή της επόμενης εβδομάδας, αλλά επισπεύσθηκε λόγω των συνεχιζόμενων αντιδράσεων και του γεγονότος ότι μέχρι την Τρίτη που ανοίγει η Βουλή πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τις αλλαγές. Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στο «πάγωμα» της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ και την καταβολή της πρώτης δόσης έναν μήνα μετά, δηλώνοντας ότι θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Χαρδούβελης θα ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ του Β΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα τις προτάσεις του κόμματος για τις ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.