Ειδησεογραφικό site

Δημοσκόπηση της Metrisis: Ο Τζιτζικώστας κερδίζει τον Τσίπρα

57

Νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Metrisis, δίνει την εικόνα μάχης μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΝΔ στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές, με τον δεύτερο να έχει προβάδισμα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και στην ερώτηση ποιος μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη να κρατά προβάδισμα σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «…εάν συμμετέχετε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου ποιον θα ψηφίσετε», η Μetrisis φέρνει πρώτο τον Απόστολο Τζιτζικώστα με 29,8% και δεύτερο τον κ. Μεϊμαράκη με 24,7%,ενώ ακολουθεί επίσης κοντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10,2%. Κανέναν δεν ψηφίζει το 9,7% και Δεν Ξέρω/ δεν απαντώ το 4,2%.

Ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται και σε εκείνους τους ψηφοφόρους που έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά στο παρελθόν ΝΔ με 32,4% έναντι 26,8% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και 22,6% του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και στους ψηφοφόρους της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κ. Μεϊμαράκης έρχεται στην πρώτη θέση ως προς τη δυνητική επιλογή ψήφου στις αυριανές εκλογές με ποσοστό 31,2% έναντι 26,9% του Απόστολου Τζιτζικώστα, 21,8% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 12,1% του Άδωνι Γεωργιάδη.

Επίσης, 7,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις 120 Σεπτέμβρη δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπερισχύει με 26,7% στο ερώτημα «ποιος από τους τέσσερις» υποψήφιους μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ σε νίκη στις επόμενες εκλογές έναντι του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Μεϊμαράκη να λαμβάνει 21,8%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη 19,4% και τον Άδωνι Γεωργάδη 6,6%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.