Ειδησεογραφικό site

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του F-16 που συνετρίβη βόρεια της Γαύδου

99

 f16-ptosi

Στη θάλασσα βόρεια της Γαύδου κατέληξε το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τυπου F-16 Block 52+ που συνετρίβη ένα τέταρτο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το flashnews.gr είναι οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που ανήκε στην 343 Μοίρα και είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.

Ευτυχώς οι δύο χειριστές εγκατέλειψαν το αεροσκάφος με επιτυχία και είναι καλά στην υγεία τους.

Οι δύο ιπτάμενοι, αμέσως μετά την πτώση τους στη θάλασσα, μπήκαν στις σωστικές λέμβους και περίμεναν την άφιξη του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που ανέλαβε τη διάσωσή τους.

Τελικά περισυνελλέγησαν από ελικόπτερο περίπου 15 λεπτά πριν τις τρεις το μεσημέρι και μεταφέρθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.

Το F-16 με το οποίο πετούσαν και το οποίο συνετρίβη περίπου 14 μίλια βόρεια της Γαύδου συμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση. Στην αποστολή συμμετείχαν ακόη δύο μαχητικά και το F-16 Block 52+ που κατέπεσε ήταν το νούμερο δύο του σχηματισμού. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΓΕΑ, η συντριβή του μαχητικού F-16 οφείλεται σε μηχανική βλάβη και συγκεκριμένα σε κράτηση κινητήρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.