Ειδησεογραφικό site

Δίπλα σε πρώην Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ το διαμέρισμα που έμεναν Μαζιώτης και Ρούπα–«Χτενίζουν» όλη την Ελλάδα για συνεργούς

38

Γείτονας με τον καταζητούμενο τρομοκράτη ήταν για δύο σχεδόν χρόνια ο πρώην Υπαρχηγός της Αστυνομίας Αδαμάντιος Σταματάκης, που διέθετε 24ωρη προσωπική ασφάλεια έξω από το σπίτι του. Επιχείρηση και στην Καλαμάτα για τον εντοπισμό της Ρούπα.

Το σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία 2 χρόνια ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης, μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το 4 ετών παιδί τους, εντόπισε το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία.

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυτελούς πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντου 27 στοΕΛΑΣ Μαρούσι, κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού, και είχε ενοικιαστεί από το Μαζιώτη με τη χρήση της πλαστής του ταυτότητας, στο όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.

Μαζί με τη σύντροφό του φαίνεται ότι κυκλοφορούσαν πάντα μεταμφιεσμένοι, με το Μαζιώτη να φορά πάντα περούκα και τη Ρούπα με βαμμένα ξανθά μαλλιά.

Αυτό, ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ένας από τους πλέον καταζητούμενους για τρομοκρατία στην Ελλάδα ζούσε για σχεδόν δύο χρόνια κυριολεκτικά…στην αυλή της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού στον ίδιο δρόμο και συγκεκριμένα στη διπλανή πολυκατοικία με τον αριθμό 29 ζει ο πρώην Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Αδαμάντιος Σταματάκης.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της παραμονής Μαζιώτη στο διαμέρισμα ο Αδαμάντιος Σταματάκης ήταν εν ενεργεία και όπως είναι φυσικό είχε 24ωρη ασφάλεια έξω από το σπίτι.

Ακόμα και μετά την αποστράτευσή του τον περασμένο Απρίλιο, η προσωπική ασφάλεια παρέμεινε για τον πρώην υπαρχηγό. Και όπως αποδείχθηκε, κανείς από τους άνδρες της αστυνομίας είχε καταλάβει ότι ακριβώς δίπλα τους περνούσε καθημερινά ο νούμερα ένα καταζητούμενος τρομοκράτης.

Δεν είχαν επαφές με τους γείτονες

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μισθωτήριο του διαμερίσματος χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2013. Στην αρχή, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, στην πολυκατοικία εμφανίστηκε η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη με το παιδί και ύστερα παρουσιάστηκε και ο ίδιος.

Στους ενοίκους της πολυκατοικίας η Πόλα Ρούπα, η οποία περιγράφεται ως αδύνατη με ξανθό κοντό μαλλί, εμφανιζόταν άλλοτε ως εκπαιδευτικός, άλλοτε ως άνεργη ή ως μεταφράστρια που εργαζόταν από το σπίτι.

Έβλεπαν τον Ν. Μαζιώτη με περούκα και τις περισσότερες φορές με σακίδιο στην πλάτη, ενώ δεν είχε επαφές με τους άλλους ενοίκους. Τις πρωινές ώρες συνήθως πήγαιναν σε παιδική χαρά με το παιδί, το οποίο κρατούσαν μία ο ένας και μία ο άλλη κάθε ημέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έναν χρόνο πριν, μια γυναίκα είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητό της το παιδί του ζευγαριού στην πιλοτή. Το πήγε στον 5ο όροφο στους γονείς του και λίγες ημέρες μετά που εξεδήλωσε το ενδιαφέρον για την κατάστασή του της απάντησαν κοφτά ότι είναι καλά χωρίς να την αφήσουν να μπει στο διαμέρισμα να το δει.

Τελευταία φορά που κάποιος είδε την Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με μαρτυρία της καθαρίστριας της πολυκατοικίας, είναι την Τετάρτη στις 11.30 το πρωί και μάλιστα, όπως ανέφερε, ήταν «ντυμένη στην τρίχα».

Εκεί δεν βρέθηκε ούτε και το ΙΧ που έχει αγοράσει ο Ν. Μαζιώτης δίνοντας ψευδή στοιχεία και παρουσιαζόμενος ως «Μιχάλης Μιχελάκης». Το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν είχε χώρο στάθμευσης στην πιλοτή. Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει συνδυάσει αποθήκη και θέση στάθμευσης σε άλλο σημείο από το διαμέρισμα στην πολυκατοικία που έχει ανεγερθεί το 2011.

Οι έφοδοι

Από το απόγευμα της Παρασκευής, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής με πάνοπλους αστυνομικούς κάνουν εφόδους σε:

– Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στο πατρικό της Πόλας Ρούπα, όπου έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους και προσήγαγαν τη μητέρα και την αδερφή της 45χρονης καταζητούμενης.

– Φθιώτιδα, σε σπίτι που φέρεται να σχετίζεται με τον 35χρονο Γιώργο Π, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, ενώ στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για την κλοπή αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή του βορειοελλαδίτη βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.

– Στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, προκειμένου να εντοπίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμέρισμα που ενδεχομένως κρύβει οπλισμό η οργάνωση.

– Σε Μαραθώνα και Γραμματικό, όπου φέρεται να υπήρχε σπίτι, μέσα στο οποίο κατασκευάζονταν τα αυτοκίνητα-«βόμβες» σε χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα.

– Σε πόλεις της Πελοποννήσου, που φέρεται να αποτελούσαν τα εφαλτήρια για τις ληστείες της οργάνωσης.

Οι συνεργοί

Οι δύο υπαρχηγοί της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται και για την Αντιτρομοκρατική ο εντοπισμός τους αποτελεί προτεραιότητα. Ο ένας είναι ο 35χρονος Γιώργος Π., ενώ ο δεύτερος ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας με λευκό ποινικό μητρώο και φυσιολογική ζωή.

Και τα δύο αυτά άτομα έπαιρναν μέρος σε ληστρικές επιδρομές τραπεζών για την ενίσχυση του ταμείου της οργάνωσης και η παρουσία τους έχει ταυτοποιηθεί.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει που έχει καταφύγει η Πόλα Ρούπα με το 4χρονο παιδί τους καθώς λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του συζύγου της, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από την οικογενειακή κατοικία των βορείων προαστίων, σβήνοντας τα ίχνη της…

Πηγή: 7imeres.gr,protothema.gr, tovima.gr, iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.