Ειδησεογραφικό site

Γάζα: 9 Παλαιστίνιοι νεκροί σε πρωινή ισραηλινή επιδρομή στη Ράφα-Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί-Προστασία των αμάχων ζητά ο ΟΗΕ

34

Εννέα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα.

Τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης.

Με τα θύματα της πρωινής επιδρομής στη Ράφα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου ξεπέρασε τους 500.

O OHE ζητά την προστασία των αμάχων

Την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Γάζα ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωση που αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, τα 15 κράτη-μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».

Η Κυριακή ήταν η πιο αιματηρή μέρα της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα, αφού στη γειτονιά Σατζάγια έχασαν τη ζωή τους 73 παλαιστίνιοι.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν επίσης τραυματιστεί τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι. Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έφτασε τους 485.

Ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του ανακοίνωσε το θάνατο 13 στρατιωτών ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών σε 18 στρατιώτες. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και δύο ισραηλινοί άμαχοι που σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.