Ειδησεογραφικό site

Β.Κορέα: Στο στόχαστρο του Κιμ Γιονγκ Ουν οι μετεωρολόγοι!

51


Έξαλλος με τους μετεωρολόγους είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, που τους κατηγόρησε ότι οι προβλέψεις τους για τον καιρό είναι λανθασμένες και ο επιστημονικός τους εξοπλισμός παρωχημένος.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας της Β.Κορέας «Rodong Sinmun», περιόδευσε σε διάφορες μετεωρολογικές εγκαταστάσεις στη χώρα του και έγινε… κατακόκκινος από τον θυμό τους, κατηγορώντας τους μετεωρολόγους ότι με τις εσφαλμένες προβλέψεις τους δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και σε κλάδους, όπως είναι η γεωργία και η αλιεία.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης τόνισε στους μετεωρολόγους  την ανάγκη για ακριβείς προβλέψεις, ενώ όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα, κανείς από το προσωπικό δεν τόλμησε να μιλήσει μπροστά στον «ελέω Θεού» μονάρχη.

Στη Βόρεια Κορέα η ξηρασία και οι πλημμύρες έχουν δημιουργήσει χρόνια έλλειψη τροφίμων και σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση και το εμπάργκο που έχει επιβάλει η διεθνής κοινότητα, πολλοί από τους κατοίκους και ειδικότερα, τα παιδιά υποσιτίζονται. Όπως αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ένα στα τέσσερα παιδιά στη χώρα πάσχει από χρόνιο υποσιτισμό, ενώ τη φετινή άνοιξη η χώρα αντιμετώπισε την χειρότερη ξηρασία των τριάντα τελευταίων ετών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.