Ειδησεογραφικό site

Βόλτα στο Covent Garden – Μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του Λονδίνου

82

 

To Covent Garden είναι μια από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές του Λονδίνου. Η πρόσβαση είναι πανεύκολη αφού υπάρχει ο ομώνυμος σταθμός του μετρό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε στην περιοχή.

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο είναι η πλατεία και κεντρική αγορά που κατασκευάστηκε το 17 αιώνα.

Για 300 χρόνια ήταν η κεντρική αγορά φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών που αποθανατίστηκε στο γνωστό μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία». Το 1980 οι βικτοριανές αίθουσες με τις γυάλινες οροφές μετατράπηκαν σε σύγχρονη αγορά, με πολλά καφέ, μπαρ και πλανόδιους καλλιτέχνες. Συχνά γίνονται υπαίθριες παραστάσεις τις απογευματινές ώρες.

Πίσω από την πλατεία βρίσκεται το παλαιότερο και πιο εντυπωσιακό μέγαρο μουσικής του Λονδίνου, που στεγάζει τη Βασιλική Λυρική σκηνή και το Βασιλικό μπαλέτο. Το νεοκλασικό Royal Opera Houseχτίστηκε το 1858.

Ακριβώς στο κέντρο της περιοχής βρίσκεται το Μουσείο θεάτρου όπου αναπαρίσταται η εξέλιξη του βρετανικού θεάτρου από την εποχή του Σαίξπηρ και μετά. Υπάρχουν επίσης τακτικές εκθέσεις, εργαστήρια ενδυμάτων και επιδείξεις μακιγιάζ.

Μπορείτε επίσης να δείτε τα οχήματα που για δύο αιώνες εξυπηρετούσαν το Λονδίνο, στο London’s Transport Museum. Το μαγαζί του μουσείου έχει πολύ ωραία αντίγραφα των λεωφορείων και των χαρακτηριστικών λονδρέζικων ταξί.

Το Somerset House, που κάποτε ήταν παλάτι, μετά έγινε οικοτροφείο, σήμερα στεγάζει πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Είναι πολύ εντυπωσιακό κτίριο εξωτερικά με την μεγάλη πλατεία με τα συντριβάνια.  Είναι ανοιχτό για το κοινό και μπορείτε να δείτε τις πινακοθήκες στην γκαλερί Courtlaud Institute, που φημίζονται για τη συλλογή ιμπρεσιονιστικών πινάκων. Επίσης στις αίθουσες Ηermitage εκτίθενται έργα τέχνης από το μουσείο Hermitage της Αγίας Πετρούπολης.

Στην περιοχή έξω από την κλειστή αγορά του Covent Garden, καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ υπάρχουν πλανόδιοι διασκεδαστές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.