Ειδησεογραφικό site

Βροχές και… μποφόρ σε όλη τη χώρα

58

Βροχές θα εκδηλωθούν στη χώρα το Σάββατο, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος. Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στα βορειοανατολικά και το Ιόνιο, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα πλήξουν τα ηπειρωτικά από το μεσημέρι. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.