Ειδησεογραφικό site

Βρέθηκε και πέμπτο κομμάτι της μοιραίας πτήσης της AirAsia

57

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης στην Ινδονησία που αναζητούν τα κομμάτια του επιβατικού αεροσκάφους της AirAsia ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στο βυθό της θάλασσας, που πιθανά ανήκει στη μοιραία πτήση.

Το Ινδονησιακό Airbus Α320-200 AIR.PA βούτηξε στη θάλασσα της Ιάβας πριν από μία εβδομάδα, ενώ πετούσε από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας Σουραμπάγια προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.

Η κακοκαιρία και πάλι εμπόδισε τις ομάδες αναζήτησης να πραγματοποιήσουν καταδύσεις, δήλωσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστγιο προσθέτοντας ότι 31 σώματα επιβατών και πληρώματος έχουν ανασυρθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι ομάδες διάσωσης ανέκτησαν άλλα 4 κομμάτια του μοιραίου αεροσκάφους: «Με την ανακάλυψη της πετρελαιοκηλίδας και δύο μεγάλα τμήματα του αεροσκάφους, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτά είναι τα μέρη του αεροπλάνου AirAsia που ψάχνουμε» δήλωσε ο Σοελίστγιο σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Το μεγαλύτερο από τα αντικείμενα που ανσύρθηκαν ήταν περίπου 10 μέτρα επί 5 μέτρα.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει εμποδίσει την αναζήτηση για τις σωρούς και την άτρακτο του αεροσκάφους Airbus Α320-200, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και συνετρίβη στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.