Ειδησεογραφικό site

«Καθαρό» το διαμέρισμα – κρησφύγετο του Ν. Μαζιώτη στο Μαρούσι-Έρευνες σπιθαμή προς σπιθαμή-Η Ρούπα εμφανιζόταν σαν δασκάλα

37

Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι ήταν όπως όλα δείχνουν το στρατηγείο του Νίκου Μαζιώτη το τελευταίο διάστημα.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα των αντρών τη αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα των Νίκου Μαζιωτη και της συντρόφου του Πόλας  Ρούπα στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι.

Αυτή τη στιγμή ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες της ΕΛΑΣ ερευνούν με μικροκάμερες την αποθήκη καθώς υπάρχουν φόβοι να είναι παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το διαμέρισμα βρέθηκε «καθαρό» από όπλα εκρηκτικά και πυρομαχικά γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι ο Νίκος Μαζιώτης έχει νοικιάσει και άλλο οίκημα κάπου στην Αττική το οποίο και είναι η γιάφκα του «επαναστατικού αγώνα».

Στην πυλωτή της πολυκατοικίας δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai το οποίο σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχε αγοράσει με πλαστή ταυτότητα – ως Μιχάλης Μιχελάκης- ο Νίκος Μαζιωτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ζευγάρι είχε νοικιάσει το διαμέρισμα από τις αρχές του 2013, ωστόσο, δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ιδιοκτήτρια, ενώ δεν είχε ιδιαίτερες επαφές με τους γείτονες του.

Πάντως, παρά τους αρχικούς φόβους της Αστυνομίας, ότι το σπίτι θα μπορούσε να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά, οι αστυνομικοί μπήκαν το απόγευμα στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, αλλά σε πρώτη φάση δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο. Ωστόσο, ερευνούν το χώρο για αποτυπώματα που ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν στις έρευνές τους.

Την ίδια ώρα, καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά και ένα παιδί ηλικίας τριών με τεσσάρων ετών να ανεβαίνουν στο διαμέρισμα και σε κάποιες κουβέντες που έκαναν μαζί της τους φάνηκε περίεργη, ενώ δήλωνε εκπαιδευτικός. Μαζί της και ένας άνδρας που είχε τα χαρακτηριστικά του Μαζιώτη την ημέρα που συνελήφθη στο Μοναστηράκι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έφθασαν στο διαμέρισμα μετά από τηλεφώνημα της ιδιοκτήτριας στις αρχές η οποία υποστήριξε ότι αναγνώρισε το Μαζιώτη από τη φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία «Μιχάλης Μιχελάκης», παρόλο που όπως είπε ο 44χρονος της παρουσιάστηκε με άλλο όνομα. Επίσης, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως αν η πόρτα άνοιξε με κάποιο από τα τέσσερα κλειδιά που κουβαλούσε πάνω του ο Μαζιώτης.

Συνεργασία ποινικών-αντιεξουσιαστών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 35χρονο σεσημασμένο Γ.Π. ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Μαζιώη στη ληστεία που είχαν κάνει στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 σε τράπεζα της Ακράτας και στις 25 Ιουλίου 2013 σε ληστεία τράπεζας στα Μέθανα.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες είχε συμμετάσχει και στην απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, την οποία είχε διοργανώσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας, κάτι το που επιβεβαιώνει τις υποψίες για τη συνεργασία ποινικών-αντιεξουσιαστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.