Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Τεράστια η συμβολή Προβόπουλου στη διάσωση της οικονομίας

45


Την τεράστια συμβολή του απερχόμενου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και στη διάσωση των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών, επισήμανε σήμερα, Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με τον τέως κεντρικό τραπεζίτη.

Μετά την συνάντηση ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως με την αποχώρηση Προβόπουλου «έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας», γιατί η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα συνέπεσε με μια βαθιά κρίση.

«Η συμβολή του κ. Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, στη διάσωση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, στη διάσωση της δυνατότητας των ελληνικών επιχειρήσεων να δανείζονται, να αναπτύσσονται, να επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας είναι τεράστια», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως  «αυτή η περίοδος ακόμη δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την ελληνική κοινωνία».

Ακόμη, τόνισε πως η χώρα πρέπει να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση και να ολοκληρώσει με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση.

Από την πλευρά του ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις καθώς χθες ήταν στη Φρανκφούρτη, συμμετέχοντας για τελευταία φορά στα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Επειδή ήταν και η συνάντηση αποχαιρετισμού, είχαμε την ευκαιρία με τον κ. αντιπρόεδρο να θυμηθούμε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που έτυχε εκείνη την περίοδο από κοινού να χειριστούμε αυτά τα πάρα πολύ δύσκολα θέματα, και να πούμε πως η χώρα σε διάφορες στροφές κατάφερε να σωθεί και να φτάσει σήμερα σε μια κατάσταση, η οποία είναι τελείως διαφορετική και εμπνέει κάποια αισιοδοξία ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα, να βαδίσουμε μπροστά, και να δούμε ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε ο απερχόμενος Διοικητής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.