Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει ξανά τρόικα, νέα μέτρα, νέο μνημόνιο

61

Πρέπει να αλλάξει ριζικά η σχέση μας με την τρόικα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτική Επιτροπής του κόμματος.

Υπογράμμισε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία να σταματήσει η εικόνα μιας τρόικας που παραμένει επί μέρες στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως τώρα η χώρα, χρειάζεται το δικό της εθνικό σχέδιο ανάκαμψης που, όμως, δεν υπάρχει χωρίς συναίνεση, χωρίς πολιτική σταθερότητα, χωρίς διατήρηση των πλεονασμάτων σε επίπεδο που επιτρέπει αποκατάσταση αδικιών, χωρίς εργασιακή ειρήνη, χωρίς το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, χωρίς κοινή λογική και ρεαλισμό.

«Όχι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, όχι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, όχι δεν θα υπάρξει ξανά τρόικα», «έχουμε αλλάξει φάση, βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο, αλλάζει η σχέση μας με την τρόικα, πιάνουν τόπο οι θυσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, πως «αποδέχεται την περίεργη θεωρία ότι το πρόβλημα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ήταν το κούρεμα του χρέους».

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη «μικρή ΔΕΗ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή είναι ριζικά διαφορετικό από το αρχικό, χάρη στις προσπάθειες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως επιχείρησε να εγκλωβίσει τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης «σε μοχλό για τη συγκρότηση του καταφανώς ετερόκλητου μετώπου από το ΚΚΕ μέχρι την Χρυσή Αυγή».

Υποστήριξε δε, ότι αυτό «δεν μπορεί να συνιστά εναλλακτική πρόταση πολιτικής», κάνοντας λόγο για «εικόνα διχασμού, αντίφασης, ανακολουθιών και χωρίς δισταγμό συναρίθμησης των ψήφων των προφυλακισμένων και υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι «κάποιοι δεν έχουν κανέναν δισταγμό, διεκδικούν χωρίς αρχές και εγγυήσεις προς τον λαό την εξουσία, που νομίζουν ότι μπορεί να συνιστά αυτοσκοπό».

Τί είπε για την κεντροαριστερά και την ανασυγκρότηση της παράταξης

Κάνοντας απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η δημοκρατική παράταξη άντεξε και άνοιξε ο διάλογος για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

Επεσήμανε ωστόσο, πως το εκλογικό ποσοστό ούτε επαρκές ούτε ικανοποιητικό είναι, αλλά είναι ποσοστό ανάγκης, το οποίο όμως «δεν είναι ευκαταφρόνητο, γιατί διαφύλαξε την προοδευτική σταθερότητα που θέλαμε, τις θυσίες των πολιτών, την πορεία της οριστικής και ασφαλούς εξόδου από την κρίση και κυρίως είναι αυτή η επίδοση που άνοιξε το διάλογο για την κεντροαριστερά».

«Αν δεν στεκόταν όρθια η παράταξη, δεν θα στεκόταν όρθια και η χώρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.