Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος για τους επικριτές του: Δεν ήμουν εκεί, βάραγαν στον αέρα- «Γελοία» η συζήτηση περί ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

41

«Γελοία» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη συζήτηση περί ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ που έχει ανοίξει μετά τις ευρωεκλογές κατά η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελιάς, το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως είναι προσβλητική και ανιστόρητη η εξίσωση προσώπων με τελείως διαφορετική στάση, αίσθηση ευθύνης και τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας προσωπικά, σημείωσε ότι είναι βαθιά προσβλητική αυτή η συζήτηση για τον ίδιο, για τη διαδρομή του, τις δύσκολες επιλογές που, όπως είπε, έχει κάνει και το κόστος που έχει αναλάβει. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως κορυφαίο κόστος είναι η συστηματική διαστροφή της προγραμματικής εικόνας του ΠΑΣΟΚ με καταιγισμό επιθέσεων «λόγω του ρόλου που μας έλαχε μέσα στην ιστορική συγκυρία».

«Δεν ήμουν εκεί, βάραγαν τον αέρα» είπε χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση, απαντώντας στους επικριτές του. Συμπλήρωσε πως αυτός αξιολογείται από όλους και από όλα, γιατί αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία, όμως και ο ίδιος αξιολογεί γιατί αυτό επιβάλει ο ρόλος που του έχουν αναθέσει οι πολίτες

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης πως η Ελιά είναι η πραγματική αφετηρία συζήτησης και πρωτοβουλιών για την Κεντροαριστερά. Πρόσθεσε πως οι πρωτοβουλίες αυτές θα ληφθούν με διαφάνεια, θεσμικές εγγυήσεις, χωρίς παραγοντισμούς και αποκλεισμούς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του φλέρταρε και με το Ποτάμι λέγοντας ότι πήρε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, αν και τόνισε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ο προγραμματικός λόγος του και η ταυτότητά του. Είπε πως η απόφαση του Ποταμιού να ενταχθεί στην ΚΟ των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών είναι καλοδεχούμενη.

Αναλύοντας τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Ελιά είπε πως δεν υπήρξε κανέναν πρόβλημα, δίλημμα ή αντίφαση. Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας «χαίρομαι γιατί αγωνίστηκαν για το ΠΑΣΟΚ για την ιστορική διαδρομή του, τον σημερινό του ρόλο στη Βουλή και την κυβέρνηση άνθρωποι χωρίς ιστορικά βάρη την ώρα που προβεβλημένα στελέχη του παλιού κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ έτρεχαν να στεγάσουν τον προσωπικό τους τυχοδιωκτισμό στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ».

Είπε επίσης πως το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς οδήγησε σε στρατηγική ήττα την πολιτική της εξόδου από την κρίση, έδωσε στη χώρα ζωτικό πολιτικό χρόνο για μια κρίσιμη τελική εθνική διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του εθνικού συνταγματικού τόξου.

Υπογράμμισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως ανήκει στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είπε, επίσης, πως είναι περίεργο να λυπούνται κάποιοι που δεν βγήκε το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση το 2013, αλλά διασφαλίστηκε η σταθερή πορεία της χώρας. Εξίσου περίεργο, είπε, είναι κάποιοι να λυπούνται που δε φλέρταρε με το ρόλο της θλιβερής ουράς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως, περίεργο είναι και το γεγονός να λυπούνται που δεν πήραμε 1%.

Ο κ. Βενιζέλος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι σημαντικό για την «Κεντροαριστερά της ευθύνης» να λέει ότι οι πολιτικές δυνάμεις έχουν την υποχρέωση να συμπράξουν ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να ενώσει τη χώρα, έτσι ώστε και η Βουλή να μη διαλυθεί και η χώρα να μη διακόψει την πορεία της στην τελική φάση για την έξοδο από την κρίση.

Τέλος υπογράμμισε ότι η «κεντροαριστερά της ευθύνης» είναι ο τρίτος πόλος και εκλογικά μπορεί και πρέπει να σπάσει τον τεχνητό διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να είναι ο φορέας τουλάχιστον της τρίτης εντολής, πάνω από τη Χρυσή Αυγή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.