Ειδησεογραφικό site

Βγάζουν στο σφυρί τον παράδεισο της Ηρακλειάς: Ανάστατοι οι κάτοικοι

61

hpakleiaΤην πανέμορφη Ηρακλειά φαίνεται πως έχουν βάλει… στο μάτι επιχειρηματίες έχοντας σκοπό να χτίσουν μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή συγκρότημα εξοχικών κατοικιών, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού. Η αποκάλυψη ότι στη λίστα των παραλιών που παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται η μοναδική προσβάσιμη παραλία του νησιού, το Λιβάδι, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Κάτοικοι της Ηρακλειάς έχουν ήδη παρατηρήσει ορισμένες κινήσεις επιχειρηματιών που άρχισαν να… μετράνε την περιοχή.

Οι κάτοικοι μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», τονίζουν ότι «δε θα αφήσουμε κανέναν να κλείσει με συρματοπλέγματα τη μοναδική προσβάσιμη παραλία του νησιού. Ακόμη κι αν αυτό είναι σε βάρος της ανάπτυξης της Ηρακλειάς, προτιμούμε ο κόσμος να κάνει ελεύθερα τα μπάνια του, παρά να αλλοιωθεί η περιοχή και να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση».

Εκτός από το Λιβάδι, το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί και άλλες τέσσερις περιοχές υγρότοπων σε Νάξο, Μήλο και Άνδρο, που μάλιστα βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών Natura 2000, καθώς και έναν υγρότοπο στη Νάξο που θεωρείται καταφύγιο άγριας ζωής αλλά και τρεις περιοχές υγροτόπων σε Πάρο και Αντίπαρο που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενοι.

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται επίσης ο Γαλησσάς στη Σύρο, η Αγεσαρνή-Λίμνη Αλυκής στη Νάξο, η Αλυκή Πάρου, ο Αγιος Προκόπιος στη Νάξο και το Ατένι της Άνδρου.

Το ΤΑΙΠΕΔ από την πλευρά του, τονίζει ότι οι παραλίες αυτές, δεν είναι όλες προς πώληση και η τοποθέτηση των εκτάσεων αυτών στη λίστα και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο γίνεται για λόγους διαφάνειας, προκειμένου να γνωστοποιηθεί δημόσια η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.