Ειδησεογραφικό site

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι πολίτες θα μπορούν να απολύουν βουλευτές

56


Μπορεί να μην είχε μεγάλες αποκαλύψεις η καθιερωμένη ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στη Βουλή, ωστόσο ένας νεωτερισμός που εισήγαγε φαίνεται πως κάνει το γύρο του κόσμου.

Συγκεκριμένα τα περισσότερα από τα νοσμοσχέδια στα οποία αναφέρθηκε είχαν ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, έτσι η μεγάλη είδηση από την ομιλία της βασίλισσας ήταν ότι οι πολίτες θα μπορούν πλέον να απολύουν τους βουλευτές της περιφέρειάς τους.

Για να συμβεί αυτό, πάντως, πρέπει να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, για την απόλυση του βουλευτή θα πρέπει να έχει προηγηθεί καταδικαστική απόφαση φυλάκισης κάτω του 1 έτους ή απόφαση της ίδιας της Βουλής που τους εμπλέκει σε σοβαρές ατασθαλίες.

Στη συνέχεια οι ψηφοφόροι της εκλογικής περιφέρειας θα πρέπει να συγκεντρώσουν υπογραφές από το 10% των ψηφοφόρων, ώστε να γίνει η επαναληπτική εκλογή.

Κατά τα άλλα, το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε ότι από τον Οκτώβριο, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ θα χρεώνουν με 5 πέννες τους πελάτες που ζητούν πλαστική σακούλα σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των ρύπων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.