Ειδησεογραφικό site

Βίντεο – Ο Αμπαούντ καλεί σε εξέγερση: «Μίζεροι, σηκωθείτε και πολεμήστε για το τζιχάντ»

53

Ένα βίντεο χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τα social media, το οποίο και παρουσιάζει τον «εγκέφαλο» της επίθεσης στο Παρίσι, τον 27χρονο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ να δίνει νέο κάλεσμα από τη «Γη της τζιχάντ», την ίδια ώρα που ακούγονται σφοδροί πυροβολισμοί.

Ο 27χρονος τρομοκράτης εμφανίζεται στο βίντεο αποπροσανατολισμένος και να χάνει τα λόγια του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ξένος Τύπος, παραμένει ακόμη ασαφές εάν το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί λίγες ώρες πριν τη χθεσινή νέα επίθεση στο προάστιο Σεν Ντενί.

Στο ανατριχιαστικό του μήνυμα καλεί σε εξέγερση. «Θέλω να αναφερθώ σε εκείνους που κάθονται και δεν κάνουν τίποτε. Σηκωθείτε, ενεργοποιηθείτε, πολεμήστε και τρέξτε για τη νίκη».

Και συνεχίζει, επιμένοντας: «Είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή που έχετε; Με το να κάθεστε συνέχεια στο σπίτι σας;  Είστε ικανοποιημένοι με αυτό τον ταπεινωτικό τρόπο ζωής που έχετε σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική και στις Αραβικό Σύνδεσμο; Ψάξτε για την υπερηφάνεια και την τιμή μόνο μέσα από τη θρησκεία σας! Αυτό θα το βρείτε μόνο μέσω της θρησκείας. Μόνο μέσω του τζιχάντ.»

Ο αδίστακτος σφαγέας εκτιμάται ότι έχει πέσει νεκρός μαζί με τον 26χρονο ξαδερφό του, που συμμετείχε στη χθεσινή επιχείρηση,  στο Σεν Ντενί. Η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί με το μυστήριο πέπλο να συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.