Ειδησεογραφικό site

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο Μέγαρο Μουσικής

85

Δυο μοναδικές συναυλίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατές που θα παρευρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής τον Ιανουάριο.

Αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή του, θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

«100 χρόνια από τη γέννησή του» και με πρωτοβουλία της οικογένειας του Βασίλη Τσιτσάνη, τρεις άλλοι μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να αποδώσουν το μοναδικό έργο του με σεβασμό και γνώση, σε δυο αφιερωματικές βραδιές.

Πιο συγκεκριμένα, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, δύο σπουδαίες γυναικείες φωνές, αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν το ποιητικό ιδίωμα των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη υπό την καθοδήγηση του διευθυντή ορχήστρας Σταύρου Ξαρχάκου.

18 Ιανουαρίου 1915: Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννιέται στα Τρίκαλα. Και από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, την ίδια ημερομηνία, 18 Ιανουαρίου του 1984, πεθαίνει στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου.

Πολυγραφότατος, μεγαλοφυής, καινοτόμος, με πλούσια φαντασία και έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, ο Βασίλης Τσιτσάνης έγινε ο συνθέτης που χωρίς αυτόν η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν περιορισμένη και διαφορετική.

Και 100 χρόνια από τη γέννησή του ο Βασίλης Τσιτσάνης ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια του και εξακολουθεί να συναρπάζει και να συγκινεί ακόμη και πολύ νέους ανθρώπους, παραμένοντας διαχρονικός και επίκαιρος όπως μόνο οι μεγάλοι της Τέχνης.

«Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου. Η φαντασία μου φτερούγισε παντού» έλεγε ο ίδιος.

Στις δυο συναυλίες συμμετέχουν ακόμα οι μουσικοί :
Νεοκλής Νεοφυτίδης – πιάνο
Ηρακλής Ζάκας – μπουζούκι
Διαμαντής Σιδερίδης – μπουζούκι
Δημήτρης Λίβανος – μπουζούκι
Δημήτρης Ρέππας – μπουζούκι
Νίκος Σαμπαζιώτης – κιθάρα
Δημήτρης Σιάμπος – κιθάρα
Βασίλης Δρογκάρης – ακορντεόν
Χάρης Μέρμηγκας – κοντραμπάσο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ
Α ζώνη: 50 ευρώ
Β ζώνη: 35 ευρώ
Γ ζώνη: 25 ευρώ
Φοιτητικά/ΑΜΕΑ: 15 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στα εκδοτήρια / Ομήρου 8. Πληροφορίες, κρατήσεις: 210 7282333 & www.megaron.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.