Ειδησεογραφικό site

Τσάμπιονς Λιγκ: Το όνειρο ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό

45

Με πολλά όνειρα και ελπίδες για επιτυχίες ανάλογες με τις περυσινές -και γιατί όχι ακόμη και μεγαλύτερες- ξεκινά το ταξίδι του Ολυμπιακού στα «αστέρια».

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ πάντως φέρνει στο δρόμο των ερυθρολεύκων δύσκολους αντιπάλους, καθώς για την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ του τελικού, Ατλέτικο Μαδρίτης και την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους. Θεωρητικά πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα με την σουηδική Μάλμε που παίζει για πρώτη φορά στον θεσμό.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ντιέγκο Σιμεόνε «ψήλωσε» απότομα. Πρωτάθλημα στην Πριμέρα και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν όταν και ηττήθηκε από την Ρεάλ αποτελεί το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Παρά τις αποχωρήσεις παικτών όπως ο Κουρτουά, ο Λουίς Φιλίπε και ο Ντιέγκο Κόστα που πήγαν στην Τσέλσι, τους αναπλήρωσε επάξια με τις αποκτήσεις των Μάτζουκιτς, Ομπλάκ, Ανσάλντι και Γκριεζμάν.

Η Γιουβέντους από την πλευρά της έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία. Μετά την αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε από τον πάγκο της, προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της με την άφιξη του πρώην τεχνικού της Μίλαν , Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η παρουσία στην ομάδα των Μπουφόν, Κιελίνι, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ και Τέβεζ την καθιστούν ως ένα από τα φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, πόσω μάλλον για την πρόκριση στους «16».

Συνοπτικά, όλοι οι όμιλοι:

1ος όμιλος: Ατλέτικο, Γιουβέντους, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Μάλμε
2ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Βασιλεία, Λίβερπουλ, Λουντογκόρετς
3ος όμιλος: Μπενφίκα, Ζενίτ, Λεβερκούζεν, Μονακό
4ος όμιλος: Άρσεναλ, Ντόρτμουντ, Γαλατασαράι, Άντερλεχτ
5ος όμιλος: Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρόμα
6ος όμιλος: Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Άγιαξ, ΑΠΟΕΛ
7ος όμιλος: Τσέλσι, Σάλκε, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάριμπορ
8ος όμιλος: Πόρτο, Σαχτάρ, Μπιλμπάο, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Τα σχόλια είναι κλειστά.