Ειδησεογραφικό site

Αρνήθηκε να δει το DVD Χαϊκάλη η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

35
Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη θα δει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ενδεχομένως και εντός της ημέρας προκειμένου να ενημερωθεί για τα διαδικαστικά στάδια του φακέλου Χαϊκάλη αλλά και να της ζητήσει την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της υπόθεσης που απειλεί να τινάξει στον αέρα την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας σε συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 του Σαββάτου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην προβληθεί τελικά το επίμαχο DVD που εμφανίζει τους Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αποστολόπουλο. Την πρόταση για μη προβολή εισηγήθηκε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) καθώς αποτελεί προϊόν εγκλήματος αλλά κυρίως γιατί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επέλεξε να μην στείλει όλο το υποκλαπέν υλικό αλλά μονταρισμένο απόσπασμα του . Υπέρ της πρότασης τάχθηκε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ ενώ υπερ της προβολής η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης της Χ.Α. και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ) ζήτησε την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας καθώς όπως είπε «η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημορατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών. Όλα αυτά είναι αποκρουστικά και εντελώς ξένα από το λαό ο οποίος αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα».

Επί τάπητος και το θέμα Παραστατίδη-Βουδούρη

Επιπροσθέτως, τα μέλη συζήτησαν και για την υπόθεση Οδυσσέα Βουδούρη – Θόδωρου Παραστατίδη οι οποίοι με επιστολή τους αφήνουν υπονοούμενα για χρηματισμό όσων ανεξάρτητων ψήφισαν υπερ του Προέδρου.

Οι αναφορές των δύο βουλευτών προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των Σ. Λυκούδη, Γρ. Ψαριανού και Χρ. Αηδόνη οι οποίοι κάνουν λόγο για «αθλιότητες» από «πολιτικά σκουλήκια».

Η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση τους Βουδούρη, Παραστατίδη αλλά και να στείλει μια επιστολή προς όλους τους βουλευτές παρακαλώντας τους να σεβαστούν τα κοινοβουλευτικά ήθη.

Η επιστολή θα αναφέρει πως «η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Δεοντολογίας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με «απόπειρες δωροδοκίας» Βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου. Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατα της Δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Ελληνες Βουλευτές να σεβαστούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους αυτοσεβασμό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.