Ειδησεογραφικό site

Από τη φυλακή στη Βουλή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

45

Μετά τους Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, ακόμα τρεις προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι προσωρινά κρατούμενοι: αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, υπαρχηγός Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός θα μεταφερθούν στο Κοινοβούλιο για να λάβουν μέρος στη συζήτηση και στην ονομαστική ψηφοφορία, για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας τους στην Ολομέλεια του Σώματος.

Οι τρεις βουλευτές αναμένεται να μεταφερθούν από τις φυλακές με κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας και φορώντας χειροπέδες, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της Βουλής από τις φυλακές Ναυπλίου και Κορυδαλλού όπου κρατούνται.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τη μεταγωγή των βουλευτών

Η ΕΛ.ΑΣ έχει ετοιμάσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την μεταγωγή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές στην Βουλή. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου. Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ κατά τη μεταφορά τους οι βουλευτές δεν θα φορούν χειροπέδες, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν μπορούν να είναι με χειροιπέδες μέσα στην κλούβα.

Για την μετακίνησή τους εντός του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής. Οι πληροφορίες λένε πως η μεταγωγή θα γίνει στις 12, ωστόσο για λόγους ασφαλείας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ώρα της άφιξης τους.

Μάλιστα, συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη υποστήριξαν πως θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που προβλέπονται στις περιπτώσεις μεταφοράς κρατουμένων σε δικαστήριο.

Φρούριο και το κέντρο της Αθήνας

Με τη Χρυσή Αυγή να έχει πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της άρσης ασυλίας των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να μην έρθει σε επαφή η πομπή των οχημάτων που θα φτάσει από τον Κορυδαλλό στη Βουλή με το συγκεντρωμένο πλήθος.

Το κατηγορητήριο για τους τρεις Χρυσαυγίτες

Ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλοκιάκος, όπως και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός είναι αντιμέτωποι τώρα με το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ ο Χρήστος Παππάς με το αδίκημα της κατοχής παράνομου αρχείου.

Σόου ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή εντός και εκτο Κοινοβουλίου

Η μεταγωγή των βουλευτών της ΧΑ με χειροπέδες στη Βουλή αναμένεται να αποτελέσει «πάτημα» για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μετατρέψουν τη διαδικασία σε τηλεοπτικό σόου και με τους συνήθεις τρόπους -μη κοινοβουλευτικούς- φωνές και κραυγές να προκαλέσουν για μία ακόμα φορά σκηνές χάους στο Κοινοβούλιο.

Μάλιστα πέντε από αυτούς έδειξαν τις προθέσεις χθες όταν και βρέθηκαν ενώπιον των ανακριτριών για να απολογηθούν, με τον Αρτέμη Ματθαίοπουλο να λέει πως «θα απαντήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος».

Ποια θα είναι η διαδικασία της συζήτησης

Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα, για άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.

Στην προηγούμενη ψηφοφορία για τους Γερμενή, Μπούκουρα και Αλεξόπουλο η άρση ασυλίας αποφασίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας και προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εξαγωγή του αποτελέσματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.