Ειδησεογραφικό site

Από Δευτέρα η προσωρινή τοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ-Επανεξέταση του θέματος ζητά η ΠΟΑΣΥ

62

Την ανησυχία της εκφράζει η ομοσπονδία των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή έγγραφο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με το οποίο δίνονται οδηγίες για την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων την προσεχή Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014, σε υφιστάμενες Υπηρεσίες, των πρώην δημοτικών αστυνομικών που τοποθετούνται προσωρινά σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα φέρουν προσωρινά τη στολή που είχαν, αντικαθιστώντας το σήμα της Δημοτικής Αστυνομίας με το διακριτικό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το έγγραφο επισημαίνει ότι η πλήρης δραστηριοποίηση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας «αποτελεί διαδικασία που θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρις ότου επιλυθούν-ρυθμιστούν επιμέρους ζητήματα», όσον αφορά δε «τις διαπιστούμενες παραβάσεις κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, μέχρι την έκδοση του σχετικού π.δ. με το οποίο θα καθορίζονται επακριβώς τα επιμέρους ζητήματα (αρμοδιότητες, υποχρεώσεις, ωράριο εργασίας, στολή κλπ) και την οριστική ένταξή τους στην αστυνομία, αυτές θα βεβαιώνονται από αστυνομικούς ή τους ειδικούς φρουρούς».

Η ΠΟΑΣΥ, εντούτοις, σημειώνει ότι «προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία στους συναδέλφους μας» και «ως φαίνεται, δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε οι σοβαρές ενστάσεις των ίδιων των Δημοτικών Αστυνομικών, ούτε και αυτού ακόμα του ίδιου του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου», ο οποίος, όπως αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, προέβλεψε ότι «στο μέλλον θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία ως πολύτιμη Υπηρεσία, καθαρά αυτοδιοικητικού χαρακτήρα».

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την σπουδή που επιδεικνύεται εκ μέρους της Ηγεσίας για την «προσωρινή» απασχόληση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, η οποία είναι καταφανώς προβληματική, δεδομένης της μη έκδοσης των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά και της αυταπόδεικτα προβληματικής εκπαίδευσης-προετοιμασίας τους στην άσκηση επικίνδυνων αστυνομικών καθηκόντων.

»Και επειδή τυχόν ολιγωρία ή υπηρεσιακή παράλειψη ενδέχεται να αποβεί μοιραία -πράγμα που απευχόμαστε βεβαίως- παρακαλούμε, όπως από πλευράς σας δοθεί άμεσα εντολή προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Α.Ε.Α. για την επανεξέταση του θέματος, αλλά και για την υιοθέτηση εκ μέρους σας των προτάσεών μας για τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί από μηδενική βάση για το μείζον ζήτημα της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ενημερώνοντάς μας σχετικά» καταλήγει η ΠΟΑΣΥ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.