Ειδησεογραφικό site

«Απόβαση» Αυστριακών στα ελληνικά νησιά- Πρώτη επιλογή τους για διακοπές η Ελλάδα και φέτος

40

Η Ελλάδα είναι και φέτος το καλοκαίρι ο προσφιλέστερος τουριστικός προορισμός σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων.

«Η Ελλάδα είναι και το καλοκαίρι του 2014 για τους Αυστριακούς και πάλι ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο, ενώ ακολουθούν η Τουρκία και η Ισπανία», τονίζει ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων και εκπρόσωπος του διεθνούς ομίλου TUI, Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ, σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Όπως προσθέτει ο ίδιος, «μπορεί να υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις στις πτήσεις από τη Βιέννη για την Αθήνα, ωστόσο είναι δύσκολο να βρει κάποιος κατάλυμα στην Ελλάδα, καθώς και επισκέπτες άλλων χωρών θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κάτω από τον ελληνικό ήλιο».

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, σε άλλες δηλώσεις του, ο κ. Πέτερλαιτνερ είχε επισημάνει πως «Η Ελλάδα καταγράφει εφέτος διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις, εδραιώνοντας για δεύτερη στη σειρά χρονιά και πάλι τη θέση της ως ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών».

Θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της επιστροφής της Ελλάδας ως ο πλέον αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών για τουρισμό, ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων είχε τονίσει πως αυτό συμβαίνει έπειτα από κάποια περίοδο που η Ελλάδα, προφανώς λόγω της κρίσης, είχε βρεθεί εκτός των 10 πρώτων δημοφιλών προορισμών.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού Φερκερμπιουρό, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο προσφιλών προορισμών των Αυστριακών για διακοπές το καλοκαίρι του 2014, σε ποσοστό 15%, ακολουθούμενη από την Τουρκία σε ποσοστό 12,7%, την Ισπανία (12,1%), την Ιταλία (7,9%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία σε ποσοστό 3,4%.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.