Ειδησεογραφικό site

Αποφυλακίζεται με βούλευμα και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος

85

Ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποφυλακίζεται μόνο με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ. Ακόμη στον Α. Ματθαιόπουλο επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είχε απολογηθεί στα τέλη του περασμένου Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της απολογίας του είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας προφυλάκισαν τον Α. Ματθαιόπουλο με το σκεπτικό εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική του δραστηριότητα καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ανήκε δηλαδή στη στενή ηγετική ομάδα της ΧΑ, και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική της δράση.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερη με βούλευμα είχε αφεθεί πριν λίγα 24ωρα και η κατηγορουμένη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα κ. Γιώργου Γεράκη έκριναν πως η συγκεκριμένη κατηγορουμένη – που ήταν μάλιστα υποψήφια στις τελευταίες εκλογές με τη Χρυσή Αυγή – πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 1 και 16 του μήνα.

Η Θ. Σκορδέλη είχε κριθεί προφυλακιστέα τον περασμένο Ιανουάριο μετά την απολογία της στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της ΧΑ κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.