Ειδησεογραφικό site

Αποκάλυψη Lefigaro: Ο τρομοκράτης της Γαλλίας έκανε ραντεβού με τον Σαρκοζί

48

gallos-tromokratis-tzixantisΟ Αμεντί Κουλιμπαλί, 33 ετών, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ σε προάστιο του Παρισιού, με ομήρους, βρισκόταν ανάμεσα σε αντιπροσωπεία νέων που συνάντησε το 2009 ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Ένα χρόνο αργότερα, ο νεαρός τρομοκράτης θα εμπλακεί στην αποτυχημένη προσπάθεια απελευθέρωσης του τρομοκράτη από τις γαλλικές φυλακές. Εκείνη την περίοδο ο νεαρός δούλευε με ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων σε μεγάλο εργοστάσιο της Coca Cola του Παρισιού, ενώ θα ήθελε όπως δήλωνε να ζητήσει από τον Σαρκοζί βοήθεια για να βρει δουλειά.

 

 

Το δημοσίευμα ανέσυρε η εφημερίδα Lefigaro:


Ως μοναδικός γιος, σε μια οικογένεια με 9 αδερφές, ο Κουλιμπαλί δήλωνε πως έπρεπε να πάρει πολλά αυτόγραφα για την οικογένειά του. «Εδώ που μένω δεν έχουμε την πολυτέλεια να συναντάμε τον Πρόεδρο στα Ηλύσια. Οπότε δεν γνωρίζω καλά από επίσημες υποδοχές. Σε κάθε περίπτωση ο Νικολά Σαρκοζί δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους. Όχι τίποτα το προσωπικό, το ίδιο ισχύει με τους περισσότερους πολιτικούς».
Ο Αμεντί Κουλιμπαλί διαθέτει βαρύ ιστορικό παραβατικότητας, ενώ έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για πέντε χρόνια. Ο Αμεντί φαίνεται πως γνώρισε τον Σερίφ Κουασί, τον έναν από τους εκτελεστές του Charlie Hebdo μέσα στη φυλακή, όπου και ασπάστηκε το ισλάμ και φαίνεται να έγινε μέλος της Αλ Κάιντα. Το 2010, σημειώνει η Guardian συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική, με την υποψία πως έλαβε μέρος στο σχέδιο απελευθέρωσης από τις φυλακές του Τζαμέλ Βεγχάλ, ο οποίος είχε συλληφθεί για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Παρίσι.


Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, είναι σύμφωνα με την εφημερίδα Λε Μοντ στενός συνεργός του Σερίφ Κουασί. Οι δυο τους αποτελούσαν δυο από τους πιο αφοσιωμένους ακολούθους του τρομοκράτη Τζαμέλ Βεγχάλ. Τηλεφωνικές συνομιλίες αποκαλύπτουν πως οι δυο τους επισκέφτηκαν το σπίτι του συλληφθέντα στη Νότιο Γαλλία.  Η Χαγιάτ Μπουμεντι;eν, 26 ετών, υπήρξε σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί από το 2010 και έμενε στο σπίτι του, όσο εκείνος εξέτιε την ποινή του στις φυλακές.
Η νεαρή φαίνεται πως ήταν μαζί με τον Κουλιμπαλί στην επίθεση στο Μονρούζ που κατέληξε στο θάνατο μιας αστυνομικού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.