Ειδησεογραφικό site

Απειλείται η κοινωνία από ξεπερασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές

59

Του Γιάννη Μιχαήλ

Ξεπερασμένες γραφικές συνδικαλιστικές φιγούρες, που θυμίζουν μορμολύκεια της ιστορίας, δείχνουν στην κοινωνία το απαίσιο πρόσωπο τους και απειλούν ότι θα κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη τη χώρα, εν μέσω καύσωνα και την ώρα που εκατομμύρια τουρίστες κατέκλυσαν τον τόπο της «φαιδράς πορτοκαλέας».

Στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις και πρακτικές, αβαντάρονται  «ψυχί τε και σώματι» από το πολιτικό προσωπικό εκείνο,που ορέγεται να κυβερνήσει την Ελλάδα- και μάλιστα πολύ σύντομα. (Αυτό ας το προσμετρήσουν οι ψηφοφόροι, όταν έρθει η ώρα της κάλπης).

Στις άθλιες αυτές συνδικαλιστικές λογικές, θα πρέπει να αντιδράσουν οι εχέφρονες πολίτες, και με στεντόρια φωνή να καταδικάσουν τους τρομολάγνους εκείνους, οι οποίοι απειλούν να τιμωρήσουν εκατομμύρια ανήμπορους συνανθρώπους μας, οι οποιοι αν στερηθούν το ρεύμα ακόμα και για ελάχιστη ώρα, μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Ενδεχομένως, κάποιοι πολίτες, από… απλοϊκή αφέλεια να θέσουν το ερώτημα, για το πως θα έπρεπε να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, αφού διαφωνούν «κάθετα» με την  «μικρή» (έστω) ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Η απάντηση εκπορεύεται από την κοινή λογική.

Υπάρχουν πολλές μορφές αντίδρασης (και πάλης) των εργαζομένων, απέναντι σε κυβερνητικές ενέργειες, οι οποίες, όμως, δεν στερούν από το σύνολο των πολιτών ένα ζωτικό αγαθό, το οποίο οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να το οικοιοποιηθούν γιατί δεν το απέκτησαν (ως προίκα) από τον πατέρα και την μητέρα τους.

Η ΔΕΗ, είναι μία επιχείρηση, η οποία ανήκει σε όλον τον ελληνικό λαό, και με την έννοια αυτή, υπάρχουν εκατομμύρια συμπατριώτες μας, οι οποίοι συμφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις. (Θυμίζω την περίπτωση του ΟΤΕ, όταν και τότε συνδικαλιστές τύπου Στρατούλη, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση, έβγαζαν άναρθρες κραυγές, λέγοντας ότι θα παραλύσουν οι τηλεπικοινωνίες, οι ξένοι θα μαθαίνουν κρατικά και στρατιωτικά μυστικά και άλλες ηχηρές πομφόλυγες, οι οποίες μόνον θυμηδία προκαλούν σήμερα.)

Εάν, λοιπόν, θέλουν να διαμαρτυρηθούν οι συνδικαλιστοπατέρες, ας πάνε να κόψουν το ρεύμα στα σπίτια του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

Τους υπόλοιπους Έλληνες να μην τους πειράξουν, γιατί κάποια στιγμή και η σιωπηλή πλειοψηφία μπορεί να αποκτήσει φωνή.

Και να αντιδράσει σθεναρά ( αλλά με αξιοπρέπεια και όχι με νοοτροπίες χουλιγκάνων), εάν εξ αιτίας του τυφλωμένου, αμετροεπούς και εμπαθούς συνδικαλισμού, υποφέρουν ανήμποροι και υπέργηροι συνάνθρωποι μας.

Κάποια στιγμή, σε αυτή την δύσμοιρη χώρα, όλοι θα πρέπει να αναλάμβάνουν τις ευθύνες τους και να πληρώνουν τα επίχειρα των ενεργειών τους.

fotopoulos-zoiΚαι το επιμύθιο.

Η σημερινή ανάλγητη κυβέρνηση, θέλει να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ.

Κακό του κεφαλιού της κύριε Φωτόπουλε ( που εθεάθης να παίρνεις και το φιλί της Ζωής).

Αφού σε λίγο καιρό θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ «εν τη βασιλεία τάυτη», τι σας κόπτει τόσο πολύ;

Ο αρχηγός Αλέξης το ξεκαθάρισε.

Ότι (καλό και προπαντός κακό) έκανε αυτή η κυβέρνηση δεν θα το αναγνωρίσει και θα το πετάξει στον Καιάδα.

Λίγη υπομονή, λοιπόν και όλα θα γίνουν και πάλι, όπως στην εποχή εκείνη κατά την οποία μεσουρανούσε ο ανέμελος Αβδηριτισμός των νεοελλήνων.

Για να γίνει κάποιος σοφώτερος και να παραδειγματιστεί από την τεράστια κρίση που περνά η χώρα, πρέπει πρώτα  απ’ όλα να αποκτήσει και ο ίδιος ΚΡΙΣΗ μυελού.

Και μόνον αυτή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.