Ειδησεογραφικό site

Αναταραχή στο Ποτάμι από ομαδικές παραιτήσεις μελών και στελεχών που καταγγέλουν «λιστομαχίες», sms, και «μεθοδεύσεις»

47

Το μεγαλύτερο τμήμα ενός από τους Τομείς του κινήματος στην Αθήνα αποχώρησε μετά από εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής, ενώ παραιτήθηκαν και εκλεγμένα στελέχη καταγγέλλοντας «παλαιοκομματικές» πρακτικές στην ανάδειξη στελεχών στις οργανώσεις

Η εσωκομματική αναταραχή στο Ποτάμι φαίνεται ότι συνεχίζεται παρά τη λήξη των διεργασιών του Ιδρυτικού Συνεδρίου στο Λαύριο.

Οι διαφωνίες στελεχών αλλά και η αποστασιοποίηση από πρακτικές που “χαρακτηρίζουν” τα άλλα κόμματα συνεχίζονται και μετά το συνέδριο, διατηρώντας την εσωκομματική ενδοσκόπηση στο νεότευκτο πολιτικό σχήμα.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μαρία Κάνα, παραιτήθηκε μετά την πρόσφατη εκλογή της στο συνέδριο, ενω αποχώρησε και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Νότιου Τομέα Αθηνών που συμμετειχαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, διαμαρτυρουμενοι για τις εσωτερικές διαδικασίες και μεταξύ άλλων για την αποστολή “λιστών”, όπως καταγγέλλουν, προς υποστήριξη προσώπων, στις εσωκομματικές εκλογές του συνεδρίου μέσω sms από τα κεντρικά.

Παράλληλα μέλος της Επιτροπής Ηρακλείου του Ποταμού, με “καυστική” ανάρτηση στις ομάδες μελών του κόμματος στο Facebook, καταγγέλλει με σκληρά λόγια τις “μεθοδεύσεις”, όπως υποστηρίζει, της κεντρικής ηγεσίας του κινήματος, προκειμένου να ελέγχει τις οργανώσεις.

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ/ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

“Αποφάσισα να μην πάω να ψηφίσω στις εσωκομματικές τοπικές εκλογές της Δευτέρας 21/7/2014 για την εκλογή συντονιστών στην οργάνωση του Ηρακλείου για ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
Φυσικά και θα βρίσκομαι στο Ηράκλειο, αλλά δε θα πάω να ψηφίσω.
Αυτό είναι μια συνειδητή απόφαση, έπειτα από πολύ ώριμη, επίπονη και επίμονη σκέψη δική μου και συζήτηση με τον εαυτό μου.
Ούτε έχει να κάνει με τα 3 άτομα που είναι υποψήφιοι συντονιστές. Μια χαρά παιδιά είναι.
Έχει να κάνει με τον αντιδημοκρατικό τρόπο που αποφάσισαν να αντιμετωπίζουν τα κεντρικά της Αθήνας τις όποιες τοπικές επιτροπές και τους όποιους εκλεγμένους τοπικούς συντονιστές. Θα κρίνονται λέει οι συντονιστές (πότε; όποτε θέλουν αυτοί προφανώς) και θα αλλάζουν αν δεν παράγουν έργο (με ποια κριτήρια άραγε;). Άρα η όποια ψήφος/άποψη των μελών μιας τοπικής που ψήφισαν κάποιους συντονιστές, μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια, επειδή απλά δεν αρέσει σε κάποιον ή σε κάποιους στα κεντρικά. Ε τότε ας διορίσουν τα κεντρικά αυτούς που θέλουν, να μη μπαίνουμε και στη διαδικασία των εσωκομματικών/τοπικών εκλογών παρωδία ή μήπως κοροϊδία;
Αυτό φίλοι μου λέγεται επίφαση δημοκρατίας και δείχνει το είδος και την ποιότητα της δημοκρατίας που κάποιοι έχουν στο κεφάλι τους και θέλουν να φέρουν και στη χώρα μας (όποιον δεν τον γουστάρουμε τον καθαιρούμε-κάποτε τους σκότωναν ή τους εξόριζαν).
Αλλά σίγουρα είναι αρχή του φασισμού και κατάργηση της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας της κοινωνίας μας.
Οι σχέσεις μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι σχέσεις φιλίας, ούτε σχέσεις εργασίας (εργοδότη προς εργαζόμενο, δηλαδή δε μου κάνεις σε απολύω, ή δε σε γουστάρω παραιτούμαι). Είναι σχέσεις της πλειοψηφίας αλλά με σεβασμό στις απόψεις της μειοψηφίας.
Μετά από όλα αυτά δηλώνω ότι παραμένω μέλος/εθελοντής/φίλος του κόμματος και ότι θα περιμένω την αλλαγή/στροφή των εσωτερικών διαδικασιών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ προς μια δημοκρατική κατεύθυνση. Δηλαδή να υπάρχουν εκλεγμένα όργανα παντού (όχι δια βοής), να είναι περιττός ο αριθμός των μελών των συλλογικών οργάνων, να έχουν συγκεκριμένη θητεία και να κρίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια. Και όλα αυτά να είναι γραπτά και ξεκάθαρα εκ των πρότερων.
Υ.Γ. Αν κάποιοι με θεωρούν γραφικό, δικαίωμα τους. Αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχω θέση ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ μετά τα παραπάνω, ας εισηγηθούν τη διαγραφή μου. Αλλά να ξέρουν ότι πριν από όλα και πάνω από όλα είμαι δημοκράτης και όχι ΠΟΤΑΜΙ. Και η δημοκρατία έχει βασικές αρχές.”

Με εκτίμηση
Κωστής Λουλάκης

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.