Ειδησεογραφικό site

Αμβρόσιος:«Αγανακτώ με τις τιμές των μοναχών προς τον άθεο Τσίπρα»

59

Την αγανάκτησή του για τις τιμές με τις οποίες υποδέχτηκαν τον «δεδηλωμένο άθεο» Αλέξη Τσίπρα οι μοναχοί του Αγίου Όρους κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, εκφράζει με σχόλιό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, επικρίνοντας μάλιστα τις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως σημειώνει «συζεί παρανόμως! Εξ όσων ακούονται, ούτε θρησκευτικό γάμο, ούτε όμως και πολιτικό, έχει κάμει! Τα παιδάκια του, επίσης, είναι αβάπτιστα!».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το romfea.gr, δημοσιογραφικοί παράγοντες στα Καλάβρυτα πλησίασαν τον Μητροπολίτη και του έθεσαν το ερώτημα: «Σεβασμιώτατε, στο χθεσινό Βήμα της Κυριακής δημοσιεύθηκε ένα σχόλιο, το οποίο μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Ο δημοσιογράφος κ. Νικ. Χασαπόπουλος, επισφραγίζει το ρεπορτάζ για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αλεξ. Τσίπρα στο Άγιον Όρος με τα εξής λόγια: «Να σκεφτείτε ότι πριν από το δείπνο (στις Καρυές) δεν υπήρξε προσευχή. Είναι δυνατόν, θα πείτε; Δείπνο στο Άγιον Όρος, χωρίς να προηγηθεί προσευχή; Κι’ όμως, ορισμένοι ενεργοποίησαν κάποιο πρωτόκολλο. Δεν ήταν επίσημο δείπνο, αλλά ημιεπίσημο….». Μήπως θα μπορούσατε να μας σχολιάσετε αυτή τήν είδηση;».

Η απάντηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ήταν η εξής: «Ανέγνωσα κι εγώ το σχετικό ρεπορτάζ και δοκίμασα μια μεγάλη απορία.

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο Άγιο Όρος, σκέφθηκα. Υπάρχει περίπτωση να μη παρακαλέσεις το Θεό να ευλογήσει την τροφή σου, είτε επίσημο είτε ανεπίσημο είναι ένα δείπνο;

Αλλά στη συνέχεια ήλθαν στη σκέψη μου οι τιμές, με τις οποίες οι Μοναχοί του Αγίου Όρους υποδέχθηκαν τον δεδηλωμένο «άθεο» κ. Τσίπρα και τότε άρχισα να αγανακτώ!

Την δήλωση αυτή είχε κάμει προ καιρού ο υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας συζεί παρανόμως!

Εξ όσων ακούονται, ούτε θρησκευτικό γάμο, ούτε όμως και πολιτικό, έχει κάμει! Τα παιδάκια του, επίσης, είναι αβάπτιστα!

Οι Αγιορείτες, λοιπόν, είδαν τον κ. Τσίπρα να εισέρχεται μεν στο ναό, αλλά να μη κάνει το σημείο του Σταυρού!

Εξ όσων έγιναν γνωστά, κανείς από τους Αγιορείτες Μοναχούς δεν εξέφρασε τήν απορία του! Κανείς δεν άρπαξε την ευκαιρία για να του συστήσει, ότι πρέπει να αλλάξει τακτική.

Κανείς δεν είχε το θάρρος να τον ελέγξει -ευγενικά και χριστιανικά πάντοτε- για την αθεΐα του! Κανείς δεν του είπε, ότι η αθεΐα είναι μια αρρώστεια της ψυχής, ή –καλύτερα- μια βλακεία και τίποτε περισσότερο!

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 9ης Αυγούστου δημοσιεύεται ένα άρθρο με τίτλο «Η προσευχή ενός άθεου».

Εκεί μεταξύ άλλων σημειώνονται και τα εξής: «Όπως έλεγε ο Ράσελ, όποιος δηλώσει ότι δεν πιστεύει, δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτόν που δηλώνει ότι πιστεύει. Και οι δύο πιστεύουν σε κάτι…»

Δεν θέλω να πιστέψω, ότι το κοσμικό πνεύμα εισήλθε και στις ψυχές των Αγιορειτών Πατέρων. Τους σέβομαι και τους τιμώ!

Tαπεινά εν τούτοις φρονώ, ότι με την ευκαιρία της επισκέψεως του στο Άγιον Όρος έχασαν τήν ευκαιρία να διδάξουν τον κ. Τσίπρα, ότι η άρνηση της πίστεως στον μόνο αληθινό Θεό και Σωτήρα του κόσμου, τον Χριστό, είναι μια αφύσικη, μια δαιμονική κατάσταση!

Και συγχρόνως να τον οδηγήσουν στην μετάνοια. Για όλα αυτά, λοιπόν, διερωτώμαι: Μήπως άραγε το κοσμικό πνεύμα μπήκε για τα καλά και στο Άγιον Όρος;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.