Ειδησεογραφικό site

Αεροσκάφος AirAsia: Οι πρώτες δύο σοροί στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια

54

Οι πρώτες δύο σοροί επιβαινόντων στην πτήση QZ8501 της AirAsia, η οποία κατέληξε στη θάλασσα, βρίσκονται στο αεροδρόμιο της πόλης της Ινδονησίας Σουραμπάγια, όπου έχουν συγκεντρωθεί και οι συγγενείς των θυμάτων.

Ήδη ζητούνται δείγματα γενετικού υλικού (DNA) ώστε να διευκολυνθεί η αναγνώριση των σορών.

Το Airbus A320-200, το οποίο μετέφερε 162 ανθρώπους από τη Σουραμπάγια στη Σιγκαπούρη, εξαφανίστηκε την Κυριακή από τα ραντάρ και την Τρίτη τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν στη θάλασσα.

Οι ινδονησιακές αρχές σημειώνουν ότι έχουν ανασύρει επτά σορούς, ωστόσο η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Δημόσια εκδήλωση πένθους και μνήμης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στη Σουρουμπάγια, ενώ ο κυβερνήτης της Ανατολικής Ιάβας ανακοίνωσε ότι όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά ματαιώνονται.

Στο αεροσκάφος της ΑirAsia επέβαιναν 137 ενήλικοι επιβάτες, 17 παιδιά, ένα βρέφος, οι δύο πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, ωστόσο στην τελευταία τους επικοινωνία οι χειριστές ζητούσαν άδεια να αναλάβουν ύψος για να αποφύγουν την κακοκαιρία

Τα σχόλια είναι κλειστά.