Ειδησεογραφικό site

Αίρεται η επιστράτευση για τους εργαζομένους σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό

34

Στην άρση του καθεστώτος πολιτικής επιστράτευσης για τους εργαζομένους στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) προχώρησε η κυβέρνηση, σχεδόν 18 μήνες μετά την επιβολή του.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η οποία δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και μετά από εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αίρεται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ).

Σύμφωνα με εργαζομένους, «αυτή η κίνηση αποτελεί θετικό στοιχείο» την περίοδο, μάλιστα, που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ΣΤΑΣΥ.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, τα Σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, αναφέρουν:

«Μετά από 19 μήνες ομηρίας, αποφασίστηκε η άρση του αντισυνταγματικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ.

»Η Κυβέρνηση ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού, μας επέβαλε το ακραίο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, μόνο και μόνο γιατί θελήσαμε με τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).

»Όμως δεν υποταχτήκαμε. Αντιδράσαμε και διεκδικήσαμε με κάθε μέσο – νομικό και συνδικαλιστικό – την άρση αυτού του επαίσχυντου μέτρου και τώρα βλέπουμε τον αγώνα μας να δικαιώνεται.

»Τώρα οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, ενωτικά θα θέσουμε νέους στόχους και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά, δουλειά με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα, χωρίς διαθεσιμότητες ή απολύσεις, καθώς και την υπογραφή ΣΣΕ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.