Ειδησεογραφικό site

Έρχεται το οικιακό τεστ ανδρικής γονιμότητας

80

Σ’ ένα χρόνο από σήμερα, Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου θα μπορούν να προμηθευτούν τη φορητή συσκευή ΤrakFertility, με την οποία θα ελέγχουν, όποτε θέλουν, την ποιότητα του σπέρματός τους.

Το ΤrakFertility, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», δίνει μια συνολική εικόνα του ανδρικού σπέρματος και, μέσα σε λίγα λεπτά, οι άνδρες μπορούν να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα, που θα «δείχνει» αν είναι γόνιμοι. Αν και πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας θεωρεί τα οικιακά τεστ αναξιόπιστους δείκτες γονιμότητας, οι δημιουργοί του TrakFertility υποστηρίζουν ότι είναι 100% ακριβές.

Η ανδρική γονιμότητα εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες: τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Για τους ειδικούς, τα τεστ γονιμότητας που μετρούν απλώς τον αριθμό των σπερματοζωαρίων δίνουν ανεπαρκή εικόνα της ανδρικής γονιμότητας. Αντιθέτως, για τους Κρεγκ Σόμερ και Ούλριχ Σαφ, επιστήμονες στα Sandia National Laboratories στην Καλιφόρνια, το TrakFertility κάνει τη… διαφορά.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες, που επικεντρώθηκαν στην έρευνα για την τελειοποίηση ενός οικιακού τεστ ανδρικής γονιμότητας επειδή, όπως υποστηρίζουν, υπήρχε ένα μεγάλο κενό στον τομέα αυτό, επιμένουν ότι το TrakFertility διασφαλίζει στον άνδρα την ιδιωτικότητα παρέχοντάς του αξιόπιστα στοιχεία.

«Δεν χρειάζεται πλέον οι άνδρες να επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το γιατρό τους για να ελέγξουν τα σπερματοζωάριά τους. Θα μπορούν να το κάνουν μόνοι τους στο σπίτι και να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά. Όσο για το αποτέλεσμα, είναι τόσο αξιόπιστο όσο αυτό ενός εργαστηριακού τεστ» επισημαίνει ο Κρεγκ Σόμερ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.