Ειδησεογραφικό site

Έρχεται ο κροκοδειλάκιας για τον «Σήφη»

36

Νέα επιχείρηση για τη «σύλληψη» του κροκοδείλου του Ρεθύμνου – ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο – θα στηθεί την επόμενη Δευτέρα.

Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει ο γάλλος ειδικός σε θέματα κροκοδείλων Ολιβιέ Μπερά, έπειτα από πρόσκληση της ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί και συνεδρίασε τη Δευτέρα στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) στο Ρέθυμνο.

Ο Σήφης, όπως έχει ονομαστεί από ορισμένους ο κροκόδειλος, δεν τσιμπάει στα δολώματα ούτε πέφτει στις παγίδες που έχουν στηθεί για την αιχμαλωσία του.

Η ομάδα θέτει επι τάπητος το ζήτημα της επέμβασης κάποιου ειδικού όπως ο διάσημος από το Discovery Channel Μπερά.

Οπως ανέφερε στον ιστότοπο Cretalive.gr ο διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης, τις τελευταίες ημέρες ο κροκόδειλος έχει απομακρυνθεί εντελώς από τις παγίδες και κινείται σε άλλα σημεία του φράγματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις και ότι η ομάδα θα προχωρήσει σε επαφές τόσο με τον κ. Μπερά όσο και με άλλους ειδικούς.

Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση ωστόσο η εφαρμογή του σχεδίου αιχμαλωσίας αναμένεται να αρχίσει περίπου στο τέλος του Αυγούστου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.