Ειδησεογραφικό site

Υπ. Εργασίας: Τεχνικός σύμβουλος της Κομισιόν και όχι «επίτροπος του ΔΝΤ» ο Ράτκλιφ

Ο Πέτερ Ράτκλιφ είναι τεχνικός σύμβουλος της Κομισιόν και όχι «επίτροπος του ΔΝΤ», ξεκαθαρίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.

Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Ράτκλιφ «πανεπόπτη- τοποτηρητή» των ασφαλιστικών ταμείων. Συγκεκριμένα είπε ότι «ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ ορίστηκε επίτροπος της τρόικας» στα ασφαλιστικά ταμεία μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ωστόσο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Ράτκλιφ είναι εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος παρέχει ειδική τεχνογνωσία και υποστήριξη στο υπουργείο Εργασίας, σε θέματα βελτίωσης και εναρμόνισης των επιχειρησιακών διαδικασιών που εφαρμόζονται από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, στόχος της υποστήριξης αυτής είναι η απλοποίηση και εναρμόνιση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή εμπειρία, ώστε το σύστημα είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών να καταστεί φιλικότερο στους υπόχρεους καταβολής εισφορών και αποτελεσματικότερο στη λειτουργία του, περιορίζοντας το διοικητικό βάρος των φορέων και παράλληλα διασφαλίζοντας τις απαιτήσεις τους. Το κόστος παροχής υπηρεσιών του εμπειρογνώμονα καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.