Ειδησεογραφικό site

«Υποψηφιότητα» για την ηγεσία της «Ελιάς» βάζει ο Καμίνης

Την ανάγκη στροφής των δύο μεγάλων κομμάτων στο χώρο της κεντροαριστεράς επεσήμανε ο Γ. Καμίνης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ επισημαίνοντας την έλλειψη αυτοδυναμίας.

Πολιτική παρέμβαση, μόλις τέσσεριες ημέρες μετά την ανάδειξή του για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, στη θέση του δημάρχου της πρωτεύουσας, επιχείρησε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης.

Επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που τον φέρουν να είναι μία από τις πιθανές λύσεις για τη θέση του επικεφαλής της Ελιάς, εφόσον αυτή μετά το συνέδριο, μετεξελιχτεί σε συγκροτημένη πολιτική παράταξη, με προγραμματική συμφωνία μεταξύ των συνιστωσών που θα την απαρτίζουν, ο Δήμαρχος Αθημαίων, που κέρδισε στο νήμα στο β’ γύρο τον αντίπαλό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που είχε προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να στραφούν προς το χώρο του κέντρου, αν θέλουν να κυβερνήσουν.

Ως γνωστόν ο κ.Καμίνης , συμμετείχε μαζί με τον επίσης νικητή του β’ γύρου στη Θεσσαλονίκη, Γιάννη Μπουτάρη, στην “κίνηση των 5 Δημάρχων” που είχαν από την αρχή ταχθεί υπέρ των πρωτοβουλιών για ενιαία κεντροαριστερά, τόσο με του ’58′ αρχικά όσο και με την Ελιά προεκλογικά.

Αναφερόμενος στις διεργασίες που διεξάγονται στο χώρο της κεντροαριστεράς διερωτήθηκε «έχει γίνει ποτέ σοβαρή προγραμματική συζήτηση για την κεντροαριστερά, πώς θα κάνουμε την κεντροαριστερά όταν δεν έχουμε κάνει μια σοβαρή συζήτηση για τα ΣΔΙΤ, τα περιβαλλοντικά θέματα;». «Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει μόνος, πρέπει να στραφεί στο κέντρο, και η ΝΔ πρέπει να στραφεί στο κέντρο» επισήμανε.

Εξήγησε ότι το Πεδίον του Άρεως ανήκει στην περιφέρεια και ότι είναι μια ανοιχτή πληγή. «Θέλουμε τη διαχείριση του, αλλά και πόρους» σημείωσε.

Για το γήπεδο της λεωφόρου τόνισε ότι «και η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρονται για την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Από τη στιγμή που αυτό είναι τεχνικά εφικτό, ο δήμος θα εκδώσει κάθε απαραίτητη άδεια και θα δούμε τι θα γίνει στο Βοτανικό που θα γίνει ένα καταπληκτικό πάρκο».

«Απ’ ό,τι βλέπω θα είναι η τελευταία μου θητεία» δήλωσε εξάλλου χαμογελώντας. «Το gay pride θα γίνει και υπό την αιγίδα και του δήμου Αθηναίων και εγώ θα είμαι εκεί» παρατήρησε.

Τη συμφωνία του δήμου Αθηναίων με την ΕΛΑΣ για να υπάρχει ευταξία στην πόλη, με υπαλλήλους του δήμου και αστυνομικούς να ξεκινούν περιπολίες για να επιβάλλουν πρόστιμα στην Αθήνα ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης.

Όσον αφορά τις προεκλογικές αφίσες, δήλωσε ότι έως τώρα ο δήμος έχει κατεβάσει 35.000 αφίσες από την πόλη. «Είναι λυπηρό που κάποιοι προεκλογικοί σχηματισμοί έκαναν προεκλογική εκστρατεία με τη μέθοδο της αφίσας» εξήγησε.

Ο κ. Καμίνης εξήγγειλε ότι «σε όποιους τομείς χρειάζεται θα παμε σε συνεργασία με ιδιώτες, εγγυόμαστε ότι κανένας εργαζόμενος του δήμου δεν θα χάσει τη δουλειά του» τονίζοντας ότι το 2015 θα συνταξιοδοτηθεί το 2015 το μισό προσωπικό του δήμου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.