Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Να πάμε σε εκλογές, η Βουλή δεν νομιμοποιείται να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας (Βίντεο)

Να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα μνημόνια, περικοπές, απολύσεις, ιδιωτικοποίηση νερού και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Τον προειδοποίησε επίσης να μη διανοηθεί, με τα ποσοστά μειοψηφίας που έχει, να προχωρήσει σε διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και κοινοτικού επιτρόπου, αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια.

Ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό, με συντεταγμένο τρόπο, τονίζοντας ότι αυτή η Βουλή δε νομιμοποιείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις ή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο προεδρικό μέγαρο έφτασε λίγο μετά τη 1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν την έναρξη της συνάντησης ο κ. Τσίπρας είπε:

«Διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι έρχονται σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη».

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι τον ανησυχεί η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών και ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν και άρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που να μην τον δημιουργεί».

Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών:

Κάρολος Παπούλιας: Συγχαρητήρια, να είστε καλά

Αλέξης Τσίπρας: Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια σημαντική καταγραφή ιστορική θα έλεγα για την αριστερά η σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Έξω είναι μια ωραία ημέρα. Κάποιοι έλεγαν ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες θα έχουμε λιμούς σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και δεν συνέβη τίποτα.

Κάρολος Παπούλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν

Αλέξης Τσίπρας: Ελπίζουμε και οι επόμενες ημέρες να είναι καλές γιατί η έκφραση της λαικής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει τις δυνατότητες στη χώρα μας για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη

Κάρολος Παπούλιας: Αυτό που με ανησυχεί είναι η έκφραση των ακραίων φαινομένων στην Ευρώπη

Αλέξης Τσίπρας: Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.