Ειδησεογραφικό site

Το ΚΚΕ για τον θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον ξαφνικό πρόωρο θάνατο του σ. Μπάμπη Αγγουράκη» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Ο σύντροφος Μπάμπης Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, από γονείς στελέχη του Κόμματος, πολιτικούς πρόσφυγες. Πατέρας του ήταν ο Γ. Αγγουράκης (Ψηλορείτης), μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1967.

Το 1968 μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ). Το 1973 παίρνει το πτυχίο του μηχανικού συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης. Μέχρι το 1979 οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνταν να επαναπατρίσουν την οικογένειά του. Λίγο πριν τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, παίρνει το πτυχίο του διδάκτορα συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης, στο οποίο και εργάζεται από το 1973 έως το 1979. Το 1968 οργανώνεται στη ΚΝΕ και αργότερα στο Κόμμα.

Συμμετείχε στα Συντονιστικά της ΚΝΕ και των Φοιτητών στις σοσιαλιστικές χώρες και στη Δυτική Ευρώπη. Εκλέγεται μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ στο 1ο, 2ο και 3ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Στην ΚΝΕ δουλεύει στην αρχή στην Ιδεολογική Επιτροπή και στη συνέχεια στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

Στο 12ο Συνέδριο, τον Μάη του 1987, εκλέγεται μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επανεκλέγεται στην ΚΕ στο 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο και στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

Το 1987 αναλαμβάνει υπεύθυνος του Τμήματος πληροφορικής και πολιτικής έρευνας και τεχνολογίας του Κόμματος.

Από το 1992 έως το 2009 διετέλεσε υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, συμβάλλοντας ιδιαίτερα στη διοργάνωση των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Από το 1997 έως το 2000 ήταν βουλευτής Α’ Αθήνας. Το 2009 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ηταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Ο σ. Μπάμπης είχε προσφορά και συμβολή στο Κόμμα από τις υπεύθυνες θέσεις που ανέλαβε και αφιέρωσε από μικρή ηλικία τη ζωή του στο Κόμμα και το λαϊκό κίνημα. Βοήθησε στο διεθνές κίνημα, την πάλη των λαών και τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Συνέβαλε μεταξύ άλλων στην καθιέρωση των μπριγάδων αλληλεγγύης στη Νικαράγουα. Στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα και το κίνημα, με την ανατροπή του σοσιαλισμού, στάθηκε ενάντια στις προσπάθειες διάλυσής του, συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησής του.

Ο σ. Μπάμπης Αγγουράκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα του ΚΚΕ, της εργατικής τάξης και του λαού μας, για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία και στα δυο του παιδιά, στη μητέρα του σ. Ευανθία και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του σ. Μπάμπη Αγγουράκη θα γίνει την Τετάρτη 14 Μάη στο Νεκροταφείο Καισαριανής στις 4.30 μ.μ. και θα είναι πολιτική» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Συλλυπητήρια από Βενιζέλο και Κεδίκογλου

Τη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη εξέφρασαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος.

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε:

«Εκ μέρους της κυβέρνησης εκφράζουμε τη θλίψη μας για την πρόωρη απώλεια του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, ενός στελέχους που υπήρξε συνεπής με τις ιδέες του και τις υπηρέτησε με πίστη, πάθος και μαχητικότητα. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Τα συλλυπητήριά του του για την απώλεια του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος το πρωί της Τρίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία τους μήνες αυτούς της ελληνικής προεδρίας να εκτιμήσω την παρουσία του Μπάμπη Αγγουράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την σκοπιά των ιδεών και απόψεων του και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στο ΚΚΕ και την οικογένεια του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη

«Το άκουσμα του πρόωρου θανάτου του Μπάμπη Αγγουράκη γέμισε με θλίψη όσους τον γνώριζαν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ο Μπάμπης Αγουράκης υπήρξε ένας ανιδιοτελής, ευγενής κομμουνιστής, υπόδειγμα ηθικής.

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του και το ΚΚΕ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.