Ειδησεογραφικό site

Το Βρετανικό Μουσείο ανέβασε στο Instagram τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Χαμός από αρνητικά σχόλια στον λογαριασμό τους

Μια φωτογραφία στο instagram που «διαφημίζει» τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανέβασε πριν λίγες ώρες η ομάδα των social media marketing του Βρετανικού Μουσείου, στο Λονδίνο. Δεν υπόλόγισε όμως την κατακραυγή των χρηστών και followers του λογαριασμού του British Museum στο Instagram.

Είναι κλεμμένα, φέρτε τα πίσω και άλλα τέτοια σχόλια δέχτηκε η φωτογραφία με τα Γλυπτά.

Το ενδιαφέρον είναι τα σχόλια των χρηστών που δεν ήταν ‘Ελληνες αλλά πιστεύουν οτι τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.

«Πρεπει να τα δούμε στην πατρίδα τους, πηγαίνετε στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι υπέροχο» γράφουν. «Επιτέλους δώστε τα πίσω» – «Είναι πολύ ντροπή που προωθείτε μέσα από το instagram την κλεψιά σας και την προδοσία στα Γλυπτά του Παρθενώνα, αντί να παραδεχτείτε το λάθος σας και να τα επιστρέψετε» γράφει μια χρήστρια.

«Στην Ελλάδα γιορτάζουμε Βρετανούς όπως ο Λόρδος Βύρωνας, όχι τύρρανους όπως ο Λόρδος Έλγιν» αναφέρει άλλος χρήστης.

Φαίνεται όμως ότι οι Βρετανοί δεν πτοούνται καθότι ο διευθυντής του Μουσείου Neil McGregor, δήλωσε σήμερα στα βρετανικά μέσα ότι «η θέση του Μουσείου παραμένει αυτή που ήταν πάντοτες. Τα διάσημα γλυπτά που αγοράστηκαν από τον Λόρδο Έλγιν, στις αρχές του 19ου αιώνα, θα παραμείνουν στην κατοχή των Βρετανών προς μεγάλη ανακούφιση των περισσοτέρων Βρετανών. Πολλά από τα κομμάτια των αετωμάτων δεν υπάρχουν καν οπότε δεν έχει νόημα το επιχείρημα των Ελλήνων ότι θέλουν να τα ενώσουν με το κτίσμα του Παρθενώνα» εξήγησε.

Παρ’ όλα αυτά το Μουσείο σύμφωνα με σημερινό άρθρο από την εφημερίδα «Evening Standard» δέχεται ανελέητη επίθεση, την μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες να επιστρέψει τα Γλυπτά καθώς πλέον θα υπάρξει διεκδίκηση δια της νομικής οδού, με τους δικηγόρους Geoffrey Robertson και Amal Clooney.

Τα σχόλια είναι κλειστά.