Ειδησεογραφικό site

Τουρκική φρεγάτα περιέπλευσε Μήλο, Πάρο, Νάξο


Σαν να κάνει… περιπολία στα ελληνικά χωρικά ύδατα λειτούργησε το πλήρωμα της τουρκικής φρεγάτας «Gelibolu» που από τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι τις 11.30 σήμερα το πρωί έπλεε συνεχώς εντός ελληνικής χωρικής θάλασσας κινούμενη «κόστα-κόστα» γύρω από τη Νάξο, τη Μήλο και την Πάρο!

Η τακτική να παραβιάζουν τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης και να πλέουν προκλητικά κοντά στις ελληνικές ακτές έχει γίνει ρουτίνα για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Σήμερα ήταν η σειρά της τουρκικής φρεγάτας «Gelibolu» που βγήκε από τη βάση του Ακσάζ και έκανε… κρουαζιέρα γύρω από ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό πολεμικό πλοίο από τη μία μετά τα μεσάνυχτα που μπήκε στην ελληνική χωρική θάλασσα από την περιοχή βόρεια της Νάξου παρέμεινε εντός ελληνικών υδάτων μέχρι τις 11.30 το πρωί πλέοντας στις Κυκλάδες. «Την 01:00 εισήλθε βόρεια Νάξου και την 04:45 εξήλθε βόρεια Μήλου.Από την 04:45 έως την 10:00 παρέμεινε σε διεθνή ύδατα δυτικά Μήλου.Την 10:00 εισήλθε βόρεια Μήλου και την 11:30 εξήλθε βόρεια Πάρου», αναφερεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

«Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του» σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.