Τα «11 βήματα» του Γιάννη Μώραλη για να αλλάξει η εικόνα του Πειραιά
Αλλαγές στην εικόνα του Πειραιά προανήγγειλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Στα «11 βήματα μπροστά» που παρουσίασε για την περίοδο 2014-2019 αναφέρεται ως πρώτο η άμεση κατεδάφιση του Πύργου του Πειραιά και η κατασκευή ενός πολυδύναμου κέντρου που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.
Το 2ο είναι η διασφάλιση της παραμονής των δικαστηρίων στον Πειραιά και η στέγαση τους στο κτίριο της Ραλλείου.
Το 3ο βήμα είναι η διασφάλιση του Πειραιά ως προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες του με οφέλη για την τοπική κοινωνία και την αναγέννηση του εμπορικού κόσμου. Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Πειραιάς γίνεται αφετηρία κρουαζιέρας (home port) πετυχαίνοντας τη συνεργασία με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών.
Το 4ο βήμα αφορά τη στέγαση 100 νέων επιχειρήσεων
(start – ups) στο χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές.
Το 5ο σχετίζεται με την αναβάθμιση και ανασχεδιασμό της Δημοτικής Συγκοινωνίας με 10 νέα μίνι – μπας που θα συνδέουν την κάθε γειτονιά με τους σταθμούς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, τις διοικητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης.
Το 6ο είναι η παροχή σε όλους τους ηλικιωμένους δημότες ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του Δήμου.
Ως 7ο βήμα αναφέρεται η δωρεάν παροχή σε κάθε γυναίκα, άνεργη, ανασφάλιστη ή χαμηλού εισοδήματος, συμβουλευτική και προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις οστεοπόρωσης. Επίσης η σύσταση δικτύου αλληλεγγύης και συμβουλευτικής για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη καθώς και ενός δικτύου υποστήριξης για τους ασθενείς καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.
Επιπροσθέτως το 8ο βήμα είναι η άμεση ίδρυση τριών νέων ολοήμερων βρεφονηπιακών σταθμών για την στήριξη νέων ζευγαριών, εργαζόμενων μητέρων και γυναικών επιχειρηματιών.
Το 9ο αφορά την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του Δήμου.
Το 10ο βήμα είναι η διεκδίκηση ο Πειραιάς να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 με στόχο την εφαρμογή́ μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας του Πειραιά και η διεκδίκηση της επιστροφής των Ποσειδωνίων το 2016
Το 11ο και τελευταίο βήμα είναι η στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, η ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση του ΟΛΠ και η διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων για την ανάπλαση γειτονιών του Πειραιά.
Στην ομιλία του ο κ. Μώραλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δράσεις του συνδυασμού του χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες. Και πρόσθεσε: «Η πρώτη αφορά την οικονομική αναγέννηση του Πειραιά, με έμφαση στη ναυτιλία, τον τουρισμό και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η δεύτερη είναι οι αστικές παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και σε κάθε γειτονιά, η Τρίτη οι δράσεις για τους Πειραιώτες στην κοινωνική πρόνοια, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση και η τέταρτη η λειτουργία της πόλης, η εξυπηρέτηση του πολίτη και ο εκσυγχρονισμός του Δήμου μας». Συμπλήρωσε ακόμη ότι βασικός στόχος είναι «να βγει ο Πειραιάς από το αυτονόητο που βρίσκεται σήμερα και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει».
Τα σχόλια είναι κλειστά.