Ειδησεογραφικό site

Σύσκεψη υπό τον Δραγασάκη για τις προοπτικές της ελληνικής φαρμακιοβιομηχανίας

26

Οι προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα, συζητήθηκαν τη Δευτέρα (9/11) σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως αποφασίστηκε, θα δρομολογηθεί η εκπόνηση συνολικής μελέτης για τις προκλήσεις και τις δυνατότητες του κλάδου, με στόχο η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να συνεχίσει να παράγει με ανταγωνιστικούς όρους, επενδύοντας σε έρευνα και καινοτομία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, η συνάντηση εντάσσεται στην ειλημμένη κυβερνητική απόφαση για έναρξη οργανωμένου διαλόγου με τους φορείς του κλάδου, με σκοπό την ενίσχυση των προοπτικών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας, ο Γ. Γ. Βιομηχανίας, καθώς και οι συντονιστές των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. & ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. αντίστοιχα).

Τα σχόλια είναι κλειστά.