Ειδησεογραφικό site

Σφοδρή κόντρα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για το βιβλίο του Σάββα Ξηρού

Κάτω από έντονες αντιδράσεις και έπειτα από μια επεισοδιακή ψηφοφορία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραχωρήθηκε τελικά η αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών για να παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Σάββα Ξηρού, του «Μιχάλη» της 17Ν, καταδικασμένου σε έξι φορές ισόβια και πάνω 2.000 χρόνια ποινή φυλάκισης.

Η απόφαση λήφθηκε με οριακή πλειοψηφία με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ήταν κατά της παραχώρησης μεταξύ αυτών και η νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου να θεωρούν οτι δίνεται βήμα σε εγκληματικές πράξεις τρομοκρατών και αποτελεί πρόκληση στις ηθικές αξίες.

Τα μέλη του ΔΣ που ψήφισαν υπέρ, μεταξύ αυτών και ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, απαντούν οτι με τη φράση που αναγράφεται στην αίθουσα «η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Κεδίκογλου πάντως στόχευσε ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι παρά τις αντιδράσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει «Η παράταξη των στρατευμένων δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να θέσει υπο την αιγίδα της την παρουσίαση του «βιβλίου» του πολλάκις δολοφόνου Σάββα Ξηρού. Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία…».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.