Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ: Να ξεκαθαρίσει ο Σόιμπλε ποιος είναι ο Έλληνας πολιτικός

Να «ξεκαθαρίσει χωρίς υπεκφυγές αν και ποιος Έλληνας πολιτικός τού εισηγήθηκε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη» ζητά από τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι «μια τέτοια πρόταση δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται γύρω από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, των οποίων το περιεχόμενο άλλαξε πολλές φορές τις τελευταίες ώρες, προφανώς για να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικές ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Ωστόσο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το πιο σοβαρό που προκύπτει από τις δηλώσεις Σόιμπλε είναι η απροκάλυπτη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας, δύο ημέρες προ των εκλογών» και προσθέτει ότι «είναι ακριβώς το ίδιο πνεύμα και η λογική των Καννών που αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως προτεκτοράτο, ως χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας όπου μπορούν να ανεβοκατεβάζουν τους πρωθυπουργούς ως μαριονέτες».

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, ο κ. Σόιμπλε έχει και έναν επιπλέον λόγο να πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός που του έθεσε κατάμουτρα το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων».

Τους ενημερώνουμε, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πως οι καιροί αλλάζουν, η Ελλάδα αποκτάει τη δικιά της φωνή και αξιώνει τον σεβασμό της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.